Skæbner

Camilla Läckberg: De håbede min baby ville dø

24. januar 2017 Anne Kristensen
Foto: Astrid Waller
Camilla Läckberg, der ellers er vant til at bruge sin fantasi, havde ikke regnet med så stærke reaktioner, da hun som 41-årig offentliggjorde, at hun var gravid med sin 13 år yngre kæreste. Hun fik hadske beskeder, der ønskede hendes baby død. Men det ville Camilla ikke finde sig. Og hendes hævn var en krimidronning værdig. Mød Nordens største krimiforfatter til en snak om kærlighed, familie og det at være forfatter.
Camilla Läckberg modtog trusler, da hun blev gravid som 41-årig.

Hendes bøger er nervepirrende krimier, der handler om bestialske mord, uhyggelige scenarier og trusler. Noget som ingen ønsker at opleve.

Men det var ikke desto mindre, hvad der skete, da Camilla Läckberg, der vel nok er Skandinaviens største kvindelige krimiforfatter, selv blev udsat for trusler på nettet, efter hun havde offentliggjort, at hun skulle være mor i en alder af 41 år, og faderen var 13 år yngre.

Umage ægtepar: Hun er 71 år - han er 17

Nogle af hendes følgere blev stærkt oprørte over det og skrev ting som ”Løsagtig”, ”Hun kunne være hans mor” og ”Jeg håber, du aborterer”.

Camilla Läckberg tog hævn

Camilla havde ikke forestillet sig, at det ville vække så meget postyr, og blev overrasket over, hvor mange, der havde en mening om det. Men Camilla vidste, hvordan hun skulle give igen.

Hun "skærmdumpede" hetzen med de forskellige afsendernes navne og det hele og delte det med sine 154.000 Instagram-følgere. For som hun siger:

– Når de er så åbne, så er det deres eget problem. Så må de stå inde for det. Man kan ikke forvente anonymitet – ikke når man skriver den slags ting.

40 stjerner der blev mor efter 40

Og det slog hende heller ikke mere ud, end at hun fortsætter med at skrive sine krimier, der er kendt og elsket af millioner af læsere over hele verden. En beskæftigelse hun har arbejdet med i over 12 år.

15 bøger, 3 børn og 1 skilsmisse

Men det skulle tage Camilla Läckberg et par omveje omkring handelshøjskolen og et arbejde som økonom, før hun fandt sin rette hylde. Inspireret af de mange timer hun tilbragte som barn og ung ved sin fars bogreol, der bugnede med bøger af Stephen King og Agathe Christie.

Her kan du købe masser af Camilla Läckberg-bøger billigt over nettet >>

Allerede dengang blev kimen sået til, at hun ville skrive krimier selv en dag. Og i 2005 udgav hun sin første bog, der blev en stor succes. 

Det er blevet til 15 bøger indtil nu, som hun har rystet ud af ærmet samtidig med at hun fik 3 børn, gennemgik en skilsmisse og flyttede for sig selv. 

Men efter nogle turbulente år mødte hun Simon. En 13 år yngre kampsportsinstruktør, med en krop som hugget ud i marmor.

Nybagt mor på 62 år

Endnu et barn blev til

Hun tænkte, at hun var for gammel og slap for ham, men Simon, der kunne have valgt og vraget mellem jævnaldrende eller yngre, stramme modeller, var ikke i tvivl og blev hængende.

Deres kærlighed blomstrede, og det resulterede i det fjerde skud på stammen i familien, nemlig lille Polly, der i dag er næsten 2 år.

Så gamle er danske kvinder når de ikke længere kan få børn

Camilla indrømmer gerne, at hun er bevidst om sin krop og sit udseende, fordi hun har en yngre kæreste. Det er vigtigt for hende at være slank, se godt ud og have det godt.

– Og af respekt for forholdet synes jeg, det er vigtigt, at man passer på sin krop. At man vil være pæn for den anden. Hvis man holder op med at gøre sig pæn for den anden, bør varsellamperne begynde at lyse, siger hun.

Udgiver snart ny bog

Skriveriet er Camillas drive. Hendes passion. Hver morgen sætter hun sig ved computeren og modstår fristelsen til at farvesortere sokker eller se Dr. Phil. Og så begynder hun at smede. Mord og grusomheder. Børn, der udsættes for uhyrligheder.

Din alder bestemmer: Sådan er dine graviditetschancer

Hendes 16. bog udkommer til næste år og handler om hekseprocesserne i Bohuslän i 1600-tallet. Camilla Läckberg finder stadig nye indfaldsvinkler til den lille bygd. Hun bliver aldrig træt af Fjällbacka. Af Erica og Patrik og af at tage livet af folk.

– Det er så hyggeligt. Jeg har jo levet længere med disse fiktive personer, end det er lykkedes mig at leve sammen med nogen af mine eksmænd, konstaterer krimidronningen med et smil.

Læs hele interviewet i det nye Ude og Hjemme, der er på gaden onsdag den 25. januar 2017.

20 myter om barnets køn:

20 myter om barnets køn

Sponsoreret indhold