Skæbner

Charlotte gik tur med sin døde baby i 16 dage

2. februar 2017 Anne Kristensen
Arkivfoto: Pantherstock
Engelske Charlotte Szakacs tilbragte 16 dage med sin døde datter, inden hun blev begravet. Charlotte deler nu sin historie for at gøre opmærksom på den såkaldte Cuddle Cot, som gjorde det muligt.

Det var naturligvis en ufattelig sorg, der ramte Charlotte Szakacs, 21, og hendes mand, Attila på 28, da de den 10. januar mistede deres lille datter Evlyn – blot fire uger efter fødslen.

Det nybagte forældrepar fra York i England fandt dog en måde at håndtere sorgen på, som gav dem en lille form for lindring.

De tilbragte således 16 dage med deres døde datter, hvor de holdt hende, krammede hende og tog hende på ture i hendes barnevogn.

Nyfødt død efter forfærdelig fejl: Glemte at tænde respirator

Dette var muligt pga. en såkaldt Cuddle Cot – en særlig barneseng med fryseenhed, som kunne bremse ligets forrådnelsesproces.

Født med hjernefejl

Evlyn blev født den 13. december med en underudviklet hjerne, indsnævrede luftveje i næse og lunger samt en defekt i sin kranspulsåre.

De stakkels forældre vidste allerede inden fødslen, at risikoen for at miste deres datter var høj, da de ved en scanning 20 uger inde i graviditeten havde fået besked på, at Evlyns hjerne ikke udviklede sig som den skulle.

Hanne mistede sine to børn: Min vej ud af mørket

Evlyn klarede livet i fire uger, og for Charlotte og Attila betyder det alt, at de kunne forlænge tiden med hende i yderligere 16 dage efter hendes død.

Vigtig familietid

- Rigtigt mange mennesker har aldrig hørt om muligheden for, at forældre kan tilbringe denne tid med deres babyer, og jeg er blevet kontaktet af mødre, som har sagt, at de tror, det ville have hjulpet dem, så jeg vil gerne gøre opmærksom på denne mulighed. Jeg ved, at det måske ikke er den bedste løsning for alle, men for os var det så vigtigt at have den tid sammen som familie – og bare rigtigt kunne kramme vores lille pige, siger Charlotte til The Mirror.

Her sker de fleste babyulykker:

Her sker de fleste babyulykker

Sponsoreret indhold