Skæbner

Charlotte Højlund: Jeg bad til alle var i live

31. januar 2017 Nina Sommer
Foto: Niels Hougaard
Efter en skilsmisse havde 49-årige ­Charlotte Højlund købt et smukt hus, som hun igennem to år havde sat i stand. Det skulle være base for hendes syv børns liv. Men da Charlotte kom hjem efter en hyggelig dag i Tivoli, så åbnede hun døren til et mareridt.
Charlotte Højlund hus brændte ned

Charlotte Højlund: Jeg bad til alle var i live

Smilene var store, da de nærmede sig indkørslen til huset i Københavns Nordvest-kvarter. Det hus, som Charlotte havde lagt sit hjerteblod i. Dagen har budt på forlystelser i Tivoli med seks af hendes syv børn og en ven, og den hyggelige dag sidder stadig i kroppen, da Charlotte drejer nøglen og åbner hoveddøren.

På et splitsekund bliver glæde forvandlet til mareridt, da hun bliver mødt af en mur af røg. Det svider i øjnene, og da hun i blinde endelig får lukket døren igen, er hendes første tanke, om der er nogen i huset. 

LÆS OGSÅ: Godt du lever far

– Det var ikke meningen, at nogen skulle være hjemme, men deres aftaler kunne jo være lavet om. Så det var først, da jeg havde lokaliseret alle, at jeg brød sammen, fortæller 49-årige Charlotte Højlund, der er freelance ­journalist og mor til syv børn. 

Charlotte skænker kaffe op i nye, indkøbte kopper i hendes midlertidige bolig, en lejet skurvogn, der er blevet placeret i baghaven til det hus, der skulle danne rammen om et nyt liv. 

LÆS OGSÅ: Han elskede sine fire børn - og dræbte dem

– Vi havde ingenting. Kun det tøj, vi stod i. Ikke en tandbørste, ikke et par ekstra sko, fortæller Charlotte, hvis hus brændte helt ned den 18. december.

Læs resten af Charlotte Højlunds historie i det nye Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 1. februar 2017.

Her kan du se nogle billeder af Charlottes familie og hendes hus:

Charlotte Højlunds hus brændte ned

Sponsoreret indhold