Skæbner

Chokerende fund i kvindes mund: Endte i koma

25. september Af Line Frandsen, SE og HØR
Foto: Privat
En kvinde endte i koma, efter hun havde lidt af mystiske og alvorlige symptomer. Svaret fandt lægerne på grusom vis i hendes mund.
Caitlyn Alsop

27-årige Caitlyn Alsop havde nydt en “stille og rolig middag” med sine venner, da hendes liv pludselig tog en alvorlig og mystisk drejning.

Den unge kvinde fra Australien havde følt sig småsløj i et par dage, men mens hun sad ved middagsbordet, følte hun pludseligt, at hun havde bidt sig selv i tungen.

– Min tunge begyndte at hæve, og mine luftveje begyndte at snævre sig en smule ind. Det var svært at trække vejret, og jeg kunne faktisk ikke rigtig tale, fortæller 27-årige Caitlyn ifølge australske medie News til SEEN TV.

Den australske kvinde blev kørt på hospitalet, hvor lægerne i første omgang mistænkte, at hun havde udviklet en svær allergisk reaktion. Det undrede dog Caitlyn.

– Jeg havde ikke fået noget specielt at spise. Jeg havde bare fået en vegansk burger, siger hun.

Lægerne gav hende medicin for at mindske symptomerne, men intet virkede.

Tværtimod fik hun det bare værre.

– Jeg faldt ind og ud af bevidsthed. Min hud var rød og blå og faldt faktisk af. Min mor beskrev det som at være en mikroovn; at brænde indefra og ud.

Så skete der noget, der for alvor fik lægerne til at spærre øjnene op.

– Så blev min tunge helt sort. Der var snak om en amputation. De forsøgte at finde ud af, hvad der foregik. Jeg er så taknemmelig for hele det team af lægerne og sygeplejersker, der reddede mit liv, for jeg var noget af et mysterium i et stykke tid.

Først til slut kom en anæstesilæge med en mulig diagnose: Ludwig’s Angina.

Tilstanden er særdeles alvorlig og skyldes, at en tand – ofte en visdomstand – er ”fanget” og bliver inficeret med bakterier, der så udvikler sig til blodforgiftning. En tilstand, der kan være livstruende.

– Plot-twistet med mig var, at jeg ingen smerter havde, ingen symptomer havde og ingen problemer med mine tænder overhovedet havde, siger Caitlyn.

Alligevel var hun altså blevet alvorligt syg af infektionen i munden. Det var den, der havde fået hendes tunge og luftveje til at hæve op, og som var tæt på at koste hende livet.

Caitlyn endte med at blive lagt i koma og få store mængder antibiotika. Heldigvis virkede denne behandling, og Caitlyn reddede livet.

Da hun vågnede fra sin koma, følte hun, at hun aldrig havde været mere lykkelig for at være i live.

– Jeg kan ikke forklare det. Følelsen af, at du kan trække vejret. At du kan se. At du kan høre. Du føler dig som et barn igen. Det er som at blive genfødt, fortæller Caitlyn.

Ny sæson af "Nationens mareridt"

Ethvert land har mindst én forbrydelse, som har rystet nationen, og som indbyggerne aldrig glemmer. Podcast-serien ”Nationens mareridt" går helt tæt på de sager, der stadig hjemsøger et land. Lyt med i din foretrukne podcast-app.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold