Skæbner

Chris bliver hyldet på nettet: Jeg vil sprede kærlighed

22. november 2015 Foto: YouTube- Af Kristian Bo Eriksen
Millioner af mennesker har set Chris Ulmers rørende video på nettet, hvor han som lærer for børn med særlige udfordringer, starter hver skoledag på en fantastisk måde. Læs her hvorfor han gør det.

-Du er en fantastisk elev. De er rigtig sjov, du er klog og du gør et utroligt stykke arbejde hver eneste dag. Du får alle til at grine hver dag, fordi du er så fjollet. Tak, fordi du er så skøn en elev. Sådan siger en helt speciel lærer, Chris Ulmer, til en af de otte elever i hans klasse på en video, der lige nu er går sin sejrsgang på nettet. Videoen er blevet set millioner af gange.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Chris Ulmer underviser på Mainspring Academy i Jacksonville i Florida, hvor han er lærer for otte elever, der alle har deres at slås med. Nogle af eleverne er autister, har andet Aspergers eller er hjerneskadede.

LÆS OGSÅ: Droppet få dage før brylluppet. Se hvad bruden gjorde

Chris har så gjort det til et fast indslag, at han starter hver eneste dag i klassen med at fortælle hver enkelt elev, hvor gode og dygtige, de er.

Facebook har Chris skrevet en kommentar til de mange, der har skrevet om den seneste video:

Med tungt hjerte og uden søvn

-Jeg håber, at alle ved, hvor meget det betyder for børnene og mig. Jeg har brugt hele natten på at skrive tilbage til hundrede af mennesker. Jeg læser så mange kommentarer som muligt. Jeg har endda også fældet en tårer eller to. Sikke nogle utrolige eksempler på hjertelighed, skriver Chris , og forsætter med at åbent brev, hvorfor han underviser på den måde.

Ӂbent brev til hele verden

Jeg er den lærer, der roser mine elever i den nye, virale video. Dette brev er utroligt svært for mig at skrive, for jeg ønsker at holde spotlyset på eleverne, men jeg tror, at dette er en enestående mulighed, som jeg ikke kan lade passere.

Jeg skriver dette brev en tidlig morgen med et tungt hjerte og efter kort tids søvn de sidste par dage, så jeg undskylder på forhånd eventuelle fejl.

For syv måneder siden nåede jeg kogepunktet. Som specialskolelærer har jeg elever med en bred vifte af udfordinger, men de har alle en ting til fælles, de er helt rene og uskyldige. De er repræsenterer kærlighed og alt der er godt i denne verden. Men alligevel. 99 procent af samfundet kan ikke se det. En af forældrene har endda fortalt mig, at deres største frygt er, at de dør og efterlader deres barn uden et hjem, overladt til at gå rundt i gaderne, hvor alle vil ignorere dem, som var de bare en lygtepæl.

Da vidste jeg, at jeg måtte gøre noget. Jeg samlede mine elevers forældre og foreslog, at vi startede en klasseblog, hvor vi åbent kunne tale om de diagnoser, som børnene er berørt af. Jeg var klar over, at det var helt uhørt og at det kunne give mig problemer med min karriere. Jeg var ligeglad. Disse børn fortjerne at blive hørt, elsket og værdsat. Hele verden har brug for at forstå, at på mange måder har børnene fat i det rigtige. Vi har brug for at lærer af dem.

Vores blog hedder Special books by special kids.

LÆS OGSÅ: P-pillerne var defekte og spiralen virkede ikke

Så jeg holdt op med at sætte penge ind på min opsparingskonto. Jeg brugte 600 dollar om måneder på at reklamere på Facebook. Jeg underviste hver dag fra 8 til 16 og brugte så tiden fra 16 til 22 på at lave videoer og på at blogge. Jeg har satset alt på dette projekt.

Efter fire måneder spurgte jeg med tårer i øjnene min kæreste, om hun troede, dette nogensinde kunne gøre en forskel. Jeg var parat til at stoppe. Men hun overbeviste mig om, at jeg skulle blive ved et helt år, inden jeg tog min beslutning.

Denne video er ikke bare en lille hurtig ting. Vi har 100’er af videoer i samme kvalitet. Vort ønske er at sprede kærlighed, empati og accept (Ja, accept, for forståelse er ikke nok) af den enkelte med særlige behov. Der er ikke kun en rigtig måde at gøre tingene på.

Vi er sammen om dette

Derfor vil jeg nu sige noget, jeg aldrig troede, jeg ville sige…..Vær venlig at dele dette. Dette er i sandhed en mulighed for sammen at gøre en forskel i denne verden. Jeg ryster helt, mens jeg skriver dette, fordi jeg forstår, den potentielle indflydelse vi som et hold kan have.

LÆS OGSÅ: Thomas Evers blev mobbet: Overfaldet med kosteskaft

Derfor, for mine elevers skyld, for alle specielle behovs skyld – hvor end de er…. Lad dette budskab sprede sig over hele verden. Følg med i vores rejse. Brug nogle få minutter hver dag på at forstå mine elever og venner.

Vi er alle forskellige, men vi er alle sammen om dette

Jeg elsker jer alle,

Chris”

Du kan se videoen her på YouTube:

Sponsoreret indhold