Skæbner

Christine fra Homohelbredelsen: Jeg har såret mange

17. maj 2016 Nina Sommer
Morten Mejnecke
Christine sprang ud som lesbisk som 18-årig. Det var hendes første forelskelse, og Christines forældre var meget kede af det. Familien er kristen, og det var ikke rigtigt for Christine at være homoseksuel, mente de. Efter flere år i det lesbiske miljø i København giver Christine dem i dag ret. Nu vil hun i stedet dyrke sit forhold til Gud.

Så du tv-dokumentaren Homohelbredelsen på DR 3 i onsdags? Den handlede om 24-årige Christine Walsoee, der med hjælp fra den amerikanske, kristne forkynder – og tidligere lesbiske – Janet Boyne forsøgte at blive sin homoseksualitet kvit. Men det gik ikke, som den amerikanske såkaldte ”homo-helbreder” ønskede – i hvert fald ikke til at starte med. Kort tid efter optagelserne var ovre, indledte Christine et kortvarigt forhold med en ung kvinde fra den kristne frikirke Hillsong, som Christine tilhører.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg blev kynisk

– Jeg sagde ja til at deltage i dokumentaren for at bryde nogle tabuer. Det har altid været svært for mig at være lesbisk i det kristne miljø, fordi Biblen kalder homoseksualitet for en synd. Det har været lige så svært at være kristen i det lesbiske miljø – utroligt nok. Man skulle tro, at homoseksuelle ville være mere tolerante, men der har ikke været megen respekt for min kristne livsstil, fortæller Christine.

LÆS OGSÅ: I parterapi hos præsten

Janet, der skulle omvende Christine, var meget kontant og hård, syntes Christine. Kemien imellem dem var ikke god, og måske derfor valgte Christine ikke at lytte til hende.

– Selv om jeg ignorerede Janets befalinger, var det alligevel godt at medvirke. Dokumentaren har betydet, at det er blevet lettere at tale med mine forældre om mit liv som lesbisk. Det var rigtig svært før, siger hun.

LÆS OGSÅ: Familie adopterer homoseksuel teenager, da hans egen famiilien slog hånden af ham

Christine bryder sig ikke om betegnelsen lesbisk. I hendes øjne kan man ikke beskrive et menneske ud fra dets seksualitet. Christine indrømmer, at hun stadig er seksuelt tiltrukket af kvinder. Alligevel har hun, siden bruddet med pigen fra frikirken, besluttet at vende den lesbiske livsstil ryggen.

LÆS RESTEN AF HISTORIEN MED CHRISTINE I UDE OG HJEMME, DER UDKOMMER I MORGEN DEN 18. MAJ 2016

Sponsoreret indhold