Skæbner

Christine var døden nær af mobning

2. august 2016 af Sofie Janerka. Foto: Alex Tran
Christine Levin Hansen har i fire år kæmpet mod udelukkelse og mobning. Det blev så slemt, at hun mistede appetitten og næsten sultede sig ihjel. I dag ser Christine fremad og ønsker at hjælpe andre, der har haft det svært som hende selv.
Christine, der blev udsat for mobning - og hendes mor

”Vi mobber dig ikke, vi holder dig bare udenfor”.

Christine Levin Hansen ligger på sin seng på sit værelse hjemme i Faaborg. Hun kigger måbende på sin telefon. Igen og igen læser hun beskeden fra den veninde, hun ellers havde kendt altid.

Mobning drev 13-årig i døden

De er lige startet i 8. klasse, og Christine har glædet sig til at komme tilbage til skolen efter sommerferien. Hun er startet i en ny klasse, da eleverne fra tre skoler er blevet samlet i overbygningen.

Veninder vendte hende ryggen

Hun har været heldig – tror hun – at komme i klasse med flere af veninderne fra tidligere. Men gruppedannelserne i den nye klasse er svære, og hierarkiet en benhårdt.

Genial idé: Lærer bruger æbler til at stoppe mobning

I stedet for at falde ind i gruppen oplever Christine pludselig, at de andre vender hende ryggen. De vil ikke tale med hende eller sidde sammen med hende i kantinen.

Sms’en kommer, da Christine spørger ind til, hvad der er galt.

Silas Holst taler ud om mobning: Jeg gemte mig og græd 

– Den slog benene væk under mig, og jeg blev helt vildt ked af det, fortæller Christine i denne uges Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den. 3. august.

Starten på 4 års mareridt

Hun bliver ulykkelig, både over beskedens ordlyd, over følelsen af at være alene og ikke mindst over at have mistet sin barndomsveninde.

Hvad hun ikke ved, er, at beskeden er starten på fire års mareridt, hvor Christine går fra at være en social pige med mange veninder omkring sig, til at være fuldstændig udelukket fra det sociale liv i og omkring skolen.

Sådan gør du, hvis dit barn bliver udsat for mobning

Et mareridt, der tager så hårdt på hende, at hun på et tidspunkt mister lysten til at leve og holder op med at spise.

– Det var forfærdeligt at se sin datter have det så dårligt og forsvinde. Jeg var bange for at hun skulle ligge herhjemme og dø fra mig. Det er det værste, jeg har oplevet i mit liv, siger Christines mor, Annie Levin Hansen.

Sådan opdager du mobing: Her er de typiske tegn

I Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 3. august 2016, kan du læse hele historien om Christines fire år i mobbehelvede, som til sidst sendte hende i ambulant behandling. Læs også om, hvordan hun kom ud af mobningen og i dag har kræfter og mod til at hjælpe andre, som er berørt af mobning.

De blev stjerner trods mobning:

Stjerner trods mobning

Sponsoreret indhold