Skæbner

Claus fra Gift ved første blik: Derfor fortalte jeg om min svære fortid

17. september 2019 Karin Heurlin foto/video: Jacob Ljørring, fotos: DR og privat
Claus havde kun kendt sin kone i få timer, da han valgte at holde en meget personlig bryllupstale om sin fortid. Han fortalte om mobningen i barndommen, og hvad den havde gjort ved ham. Det havde han sine grunde til.

Husk, at du i ugens Ude og Hjemme kan du læse et stort interview med Claus Henriksen. Bladet er på gaden fra onsdag d. 18.- tirsdag d. 24. september.

Claus Henriksen tog et ekstremt modigt valg, da han holdt sin bryllupstale i Gift ved første blik. Foran alle seerne og ikke mindst foran sin kone Henriette, som han kun havde kendt i få timer, fortalte han ærligt om sin egen fortid. Om mobningen i barndommen. Og hvad den havde gjort ved ham.

Læs også: Gift ved første blik: Nu er de blevet gift igen

Min kone skulle kende min fortid

Det var selvfølgelig ikke en spontan indskydelse, at Claus besluttede sig for at tale om noget så personligt. Han havde sine grunde. For at være helt nøjagtig havde han to:

- For det første gjorde jeg det, fordi jeg ønskede, at Henriette skulle kende min baggrund og forstå, hvorfor jeg nogle gange handler, som jeg gør. At jeg for eksempel trækker mig, når jeg bliver bange for at blive såret. Men jeg gjorde det også, fordi jeg synes, mobning er så vigtigt at tale om. Jeg tror, at vi aldrig kan komme mobning helt til livs. Mobning optræder jo alle steder. I skoler, på arbejdspladser og selv hjemme i folks stuer. Men hvis vi ikke taler om det, kan vi aldrig gøre noget ved det, siger Claus, som ikke længere ser sig selv som offer.

Mødt mennesker med overskud og åbne arme

Der er sket meget i hans liv siden, og han har undervejs mødt nogle mennesker, som har gjort en stor forskel. Ikke mindst i sin håndboldklub, hvor han blev mødt med åbne arme og overskud. Derfor ved han bedre end de fleste, hvor vigtigt det er, at vi ser hinanden og hjælper hinanden. For det betyder mere, end vi aner.

Læs også: Sådan opdager du mobning

Hjælp andre, når de har det svært

- Hvis du møder mennesker, der har det svært så hjælp i stedet for at gøre grin med dem. Hvis man har overskuddet til at hjælpe, skal man gøre det. Det betyder langt mere, end man regner med.

Hvordan det går med Claus, Henriette og kærligheden kan du se hver torsdag på DR1

Læs også: Lykke fra Gift ved første blik: Fandt kærligheden da hun mindst ventede den

Sponsoreret indhold