Skæbner

Cliff Richard mistænkt for sexovergreb mod dreng

11. maj 2016 af Joan Andersen. Foto: Martin Høien
Den engelske anklager tager i disse dage stilling til, om Cliff Richard skal stilles for retten for de sexanklager, der har hængt som en mørk sky over ham i næsten to år.
Cliff Richard, 75 år, er mistænkt for sexovergreb mod en dreng.

Det var i 1985. Cliff Richard, som er erklæret troende og kristen, var 44 år. Han gæsteoptrådte med gospel-sange til en koncert med en amerikansk evangelist foran 40.000 tilskuere i Sheffield i England.

Ifølge de engelske medier er Sir Cliff mistænkt for at have begået seksuelle overgreb mod en blot 15-årig dreng i forbindelse med koncerten.

LÆS OGSÅ: 14-årige Thomas henrettede sin lillesøster

Det var den nu voksne mand selv, der gik til politiet i januar 2014, men der skulle gå flere måneder, inden politiet gjorde noget ved sagen.

Cliff Richards hus ransaget

I sommeren 2014 ransagde politiet den folkekære og altid smilende sangers hjem, mens Cliff Richard selv var på ferie i Portugal. Politiet sørgede også for at tippe BBC, så det hele blev filmet og vist live på tv – en handling, der er blevet stærkt kritiseret.

Cliff Richard fløj tilbage til England senere på måneden og lod sig frivilligt afhøre af efterforskerne.

- Politiet har ikke afsløret nogle detaljer over for mig. Jeg har aldrig i mit liv begået overgreb mod nogen, og jeg er sikker på sandheden kommer frem. Jeg har samarbejdet fuldstændig med politiet, og det vil jeg selvfølgelig fortsætte med, sagde han dengang.

LÆS OGSÅ: Ingen vil være ven med Mikkel

I en pressemeddelelse uddybede han.

- Jeg har i mange måneder været opmærksom på beskyldninger om usømmelighed mod mig, der har cirkuleret online. De beskyldninger er komplet usande, skrev han.

- Indtil nu har jeg valgt ikke at svare på de falske beskyldninger, da det blot ville puste til ilden.

- Ud over at slå fast, at beskyldningerne er helt og aldeles usande, vil det ikke være passende at sige mere, inden politiet har afsluttet efterforskningen, skrev han og pointerede, at han ville samarbejde med politiet.

Flere sager

Sidste år blev han igen afhørt af politiet. Samme år kom også et bemærkelsesværdigt brev frem i lyset. Af brevet fremgik det, at sagen mod Cliff Richard var vokset i størrelse. Der var nu mere end én beskyldning mod ham.

Det fik Cliff Richards advokat til at fare i flint, fordi det betød ”endnu en unødig og ekstrem skadelig tur i mediemøllen”.

LÆS OGSÅ: Myrdede teenager for 32 år siden: Fældet af sin datter

Anklageren tager stilling

Nu er politiets efterforskning slut, og sagen overdraget sagen til anklagemyndigheden, som skal tage stilling til bevismaterialet. De skal vurdere, om der er hold nok i beskyldningerne til at sigte og måske stille Cliff Richard for retten.

Der er ingen tvivl om, at den 75-årige sanger fastholder sin uskyld, men hans talsmand har intet at sige til den nye udvikling i sagen.

- Det ville være upassende at kommentere, mens sagen bliver vurderet, siger han.

Sponsoreret indhold