Skæbner

Computer styrer vores hjem

20. oktober 2008 af Redaktionen
En lille familie fra Vanløse lever deres liv på højmoderne og teknologisk vis. En computer styrer hjemmets lys, varme, lyd og lås.
Den højteknologiske familie fra Vanløse
Den højteknologiske familie fra Vanløse

Når Emil og Andrea kommer hjem fra skole, låser de sig ikke ind i familiens hus i Vanløse, sådan som de andre i deres klasse: Familien har afskaffet nøgler. I stedet taster de en kode på et tastatur, hvorved alarmen bliver slået fra, dørene låst op og husets el aktiveret fra dvaletilstand.

Husets kommandocentral, hvorfra lyd, lys, varme og lyd styres.

Husets kommandocentral, hvorfra lyd, lys, varme og lyd styres.

Varierer efter årstid
Da Mikala Poulsen og Claus Bülow-Christensen for nogle år siden skulle udskifte husets gamle elinstallationer, valgte de samtidig at gå skridtet videre. Halvanden kilometer kabler blev lagt ind i huset, og en central computer har nu overtaget styringen. Små rumfølere registrerer, om der er nogen i lokalet, og sørger for at styre belysningen. Stikkontakterne består af seks forskellige knapper med hver sin forudprogrammeret belysning.

Kan fjernbetjenes
En skærm i husets køkkenalrum fungerer som en kommandocentral. På skærmen kan beboerne styre lys, varme og lyd via en grundplan over huset.
- Det gør dagligdagen lettere, forklarer 15årige Emil. Er familien ude, kan de sende en mail til computeren med besked om, hvordan huset skal opføre sig.
- Det er især rart på kolde og klamme efterårsdage. Så kan jeg bede computeren om at skrue lidt op for varmen, så der ikke er koldt, når jeg kommer hjem, fortæller Michaela.

LÆS OGSÅ:

Vi må bruge mobil i timerne

Politiet havde ikke tid

Sponsoreret indhold