Skæbner

Daniella arbejdede i årevis som prostitueret: Jeg skammer mig ikke mere

24. juni 2018 Af Maria Zaitzewsky Rundgren. Bearbejdelse: Carsten Holst. Foto: Julia Sjögren.
Som prostitueret i Stockholm var Daniella anonym og arbejdede under kunstnernavnet Carmencita. Som blot 19-årig forsøgte hun at tage sit liv, og det blev vendepuntet. Nu skammer hun sig ikke længere og vil hverken være anonym eller tavs, men i stedet holde foredrag om sine år som prostitueret.
Daniella arbejdede i årevis som prostitueret: Jeg skammer mig ikke mere

I adskillige år arbejdede Daniella som prostitueret samtidig med, at hun var narkomisbruger.

Efter et selvmordsforsøg brød hun med tilværelsen som glædespige og lagde sit liv fuldstændig om. Hun besluttede i stedet at fortælle offentligheden om de år, som sandsynligvis vil præge resten af hendes liv.

Daniella frygtede omverdenens afsky, hån og fordømmelse, da hun besluttede at være ærlig, men hun mødte kun kærlighed og forståelse.

– Jeg skammer mig ikke. Det var ikke mig, der var ulækker. Det var de mænd, der købte sex hos mig, siger Daniella Skönborg.

Læs også: Sheila var prostitueret: Solgte sin krop i 10 år

Anonym som prostitueret

Den nu 24-årige kvinde beskriver sig selv som teenager som ”en uvorn pige uden perspektiver for sit liv”. Som helt ung blev hun tiltrukket af lette penge som prostitueret og havde svært ved at sætte grænser i sit eget liv.

Da en ældre mand foreslog, at hun skulle sælge sig til købelystne sexkunder, var hun et let offer.

– Jeg købte uden skepsis det glansbillede, som han formidlede. Det var at tjene penge på den måde, og i begyndelsen brugte jeg internettet til at finde kunder. Jeg ville ikke arbejde fra gaden. Så langt skulle jeg ikke ned i skidtet, men der endte jeg alligevel, fortæller Daniella ærligt med et skævt smil.

Det er tidlig eftermiddag i den lille by Nödinge ikke langt fra Gøteborg. Her bor Daniella sammen med samleveren Niklas og sønnen Amadeus. Den selvdestruerende tilværelse som prostitueret og misbruger har hun lagt bag sig.

– Kvinder, der arbejder eller har arbejdet som prostituerede, vælger næsten altid at være anonyme i offentligheden. Vi ønsker, at det skal være sådan. Men samtidig bidrager netop anonymiteten til frygt og skam. Jeg har valgt at vise, at jeg ikke skammer mig, og at andre i min situation heller ikke bør gøre det.

Hård attitude

Daniella fortæller, hvordan hun som lille pige og ung teenager i en forstad til Stockholm frygtede, at hun ville blive drillet og mobbet i skolen. Derfor valgte hun en attitude som hård og barsk.

Hun begyndte tidligt at ryge og pjække fra skolen. Kun 13 år gammel hang hun ud i Stockholms centrum med andre utilpassede unge, og her stiftede hun bekendtskab med hash.

De sociale myndigheder greb ind, og Daniella blev anbragt på et behandlingshjem for piger.

Men der var ingen kontrol, og hun stak af fra hjemmet om natten. Hun kom hjem til sine forældre igen, men stak hele tiden af.

I en periode boede hun i et skjul i nærheden af en sportsplads, inden hun blev anbragt i familiepleje.

– Det var en rigtig god familie. Moderen var fantastisk, men jeg var ikke parat til eller indstillet på at modtage den kærlighed, hun gav mig. Jeg syntes ikke, at jeg var det værd, eller at jeg fortjente det. Jeg fortsatte med at stikke af og ryge hash, inden jeg blev anbragt på et behandlingshjem på Gotland, siger Daniella.

Her blev hun i endnu højere grad indfanget af narkoens svøbe, og hun gjorde alt for at tiltrække sig drengenes opmærksomhed.

Se også: Lonnie voksede op med seksuelt misbrug: Sendte sin far i fængsel

Nemme penge

En ældre mand gjorde hende opmærksom på de nemt tjente penge som prostitueret, og hun begyndte at indrykke annoncer på internettet.

På Gotland fik hun sine første faste kunder, og to af dem var meget velhavende.

– Jeg behøvede næsten ikke at tage tøjet af, før de gav mig penge. Jeg fik mange penge, og det var næsten for nemt. Det gjorde heller ikke psykisk eller fysisk ondt på mig, siger hun.

Som 18-årig flyttede Danielle til Stockholm, og her eskalerede hendes karriere som prostitueret. Hun solgte sin krop hver dag.

Carmencita og Daniella

Men eftersom internettet var for langsomt i kampen om kunderne, valgte hun at arbejde fra gaden. Det betød samtidig, at hun måtte skabe sig et nyt ego og en ny identitet. Hun brugte kunstnernavnet Carmencita og skjulte sig bag en facade af makeup, hårdhed og egoisme.

– Carmencita var hende, der gjorde det hårde arbejde med mændene, mens Daniella fik alle penge. Jeg havde to identiteter, som jeg forsøgte at adskille. På den måde forsøgte jeg at stå på mine egne ben og være glad for mig selv, siger hun.

I sommeren 2013 skete det, der blev vendepunktet i Daniellas liv. Hun var 19 år og stod uden for en beværtning og røg med en ven.

Pludselig følte hun sig fjernstyret af en usynlig kraft. Hun kastede cigaretten fra sig og løb til et nærliggende jernbanespor. Hun ville tage sit liv.

Læs også: Michelle var narkoman som 14-årig: Jeg ville ikke leve mere

Starten på et nyt liv

Daniella tænkte, at enten kører toget over hende, og så er livet forbi. Eller også bliver hun reddet og kan begynde på et nyt, værdigt liv.

– Jeg lå på sporene og ringede til min mor. Jeg sagde til hende, at jeg elskede hende og mine søskende. Jeg hørte klokker ringe og vidste, at nu kom toget. Et kort øjeblik forsøgte jeg at rejse mig, men besluttede i stedet at lade skæbnen råde. Da jeg kiggede op igen, var toget borte, og en politibetjent stod ved siden af mig, fortæller Daniella om den dramatiske episode.

Hun tog hjem til sine forældre og var stærkt besluttet på at lægge sit liv om. Skæbnen ville åbenbart, at hun skulle leve.

Hun smed alt sit Carmencita-tøj bort og valgte at fortælle sin familie om det liv, hun havde levet. Hendes karriere som gadeprostitueret var forbi, og kort efter mødte hun sin kæreste på et debatforum på internettet.

En form for mening

Ved et tilfælde mødte hun kort efter lederen af én af de institutioner, hvor hun havde opholdt sig. Han spurgte, om Daniella ville holde et foredrag om sit liv, og det sagde hun ja til.

Til det første foredrag kom 350 tilhørere. Daniella fik kun positive tilkendegivelser, når hun fortalte om sit liv som prostitueret.

– Jeg vidste, at jeg skulle være ærlig mod mig selv, hvis jeg skulle komme videre i mit liv. Jeg mødte kun søde mennesker, og bagefter kom folk og krammede mig. Jeg fik så megen kærlighed og forståelse, at jeg besluttede ikke at skamme mig mere, siger den 24-årige kvinde.

– Jeg ved, at jeg har noget vigtigt at bidrage med i debatten, og jeg føler et stort ansvar. Jeg kunne have valgt at lægge det hele bag mig, men det havde ikke givet mig ro i sjælen. Hvis jeg kan medvirke til forandring og forståelse, har min vanskelige tid som prostitueret ikke været forgæves. Nu giver det hele trods alt en vis form for mening, siger Daniella

Sponsoreret indhold