Skæbner

Danmark på prærien: Darla synger for at dulme smerten

11. december 2014 af Louise Søgaard, foto:Morten Mejnecke
Hvis du har set DR-dokumentarerne ”Danmark på prærien” og ”Tilbage til prærien”, kender du beboerne i Elk Horn. Så ved du, hvem den unge mand Jordan Hansen er. Men du vidste ikke, at Jordans mor Darla Hansen overlevede en tragedie i sin barndom.
Jordan Hansen på 23 år blev kendt da DR viste dokumentarene om Elk Horn og dens beboere. Darla er hans mor.
Jordan Hansen på 23 år blev kendt da DR viste dokumentarene om Elk Horn og dens beboere. Darla er hans mor.

Hør Darla synge om sin barndoms tragedie

Hele Darlas historie blev fortalt Ude og Hjemme nr. 19, 2014. Darla overlevede på mirakuløs vis. Hun fandt kærligheden, fik fire børn og job som sygeplejerske. I sin fritid synger hun. Darla har en fantastisk stemme. Hør selv. Her synger hun en sang, hun har skrevet til sin mor om sin ulykke.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Legede med tændstikker

Lige fyldt fire år stod Darla på tåer på en køkkenstol, hun havde trukket hen til køleskabet. Hun ville nå sin mors taske, som lå oven på køleskabet. Det var en klar og varm efterårsmorgen, og hendes far Roger var taget ud på marken for at høste majs.

Hun var alene hjemme. Som den yngste ud af seks børn, skulle hun ikke i skole. Hendes søskende var netop sprunget ud af døren, og der var helt stille i huset. Darla vidste, at hendes mor plejede at have tyggegummi i sin taske. Hun ville bare have et stykke, og mor ville ikke opdage det, for hun var gået ud for at fodre køerne. Hun fik fat i tasken, og tog den med sig ind i stuen. På sofaen gennemgik hun dens indhold.

-Der lå en lille skinnende pakke. Det var en æske tændstikker, som mor havde fået som reklame for en restaurant. Det var ikke en almindelig kedelig æske, som dem man købte nede hos købmanden i byen. Pakken var sort og guld, og hver en tændstik havde guldfarvet svovl med glimmer i.

Satte ild til natkjolen

Jeg vidste godt, at jeg ikke måtte tænde dem. Men jeg kunne ikke lade være. Jeg forestillede mig at de sikkert glimtede særligt smukt, når de brændte. Jeg tændte en, og da flammen nåede mine fingre forsøgte jeg at puste den ud, men det gjorde ondt. Pludselig var jeg omringet af en lys lue. Min flannel natkjole brændte, og jeg løb jeg ud på toilettet, men jeg kunne ikke nå vandhanen, så jeg ville løbe ud for at kalde på min mor på verandaen. Hun var på vej ind, da hun så mig stå i døren, fortæller 51-årige Darla Hansen fra Elk Horn i Iowa, USA.

Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-

Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.

Shorts'ne koster
kun 475,-

Sponsoreret indhold