Skæbner

Dannie blev mobbet med sin vægt – her er hendes geniale svar

24. marts 2016 Foto: Screendump/KCEN-TV - Af Kristian Bo Eriksen
16-årige Dannie blev voldsomt mobbet på nettet med sin vægt. Hun blev sammenlignet med en hval på de sociale medier. I første omgang blev Dannie ked af det, græd og ville ikke gå i skole. Men så fik hun en genial idé.

-Det var forfærdeligt. Jeg skammede mig og syntes, det var vildt pinligt. Jeg tog hjem fra skole med det samme og lukkede mig inde på mit værelse, hvor jeg græd i timevis, skriver Dannie McMillan – kaldet Dee – fra den lille by Lampasas i Texas, på en GoFundMe-side.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Sendte baby-sms til forkert nummer: Så fik de uventet besøg

Dannie havde opdaget, at en eller anden elev på hendes skole havde oprettet en falsk Tweeter-konto under navnet ”fatwhaledee”. Han eller hun havde lagt et billede på af Dannie og havde udstyret hende med et hval-ansigt ved hjælp af fotoshop.

Blev hjemme i dagevis

-I starten anede jeg ingenting. Det begyndte med at folk sendte mig mærkeligt blikke i skolen og at de fnisede bar min ryg, skriver hun.

-Men så var der en af mine venner, der sendte mig screenshots af siden, forklarer Dannie, som derefter tog hjem og græd.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea har født: Drama efter hjemmefødsel

Hun blev hjemme i tre dage. Dybt fortvivlet og uden at ane, hvad hun skulle gøre. Hun havde skrevet lidt med den kendte plusmodel på Facebook, Laura Lee, og de skriverier ledte frem til, at Dannie fik en nærmest genial idé.

Sælger sine egne T-shirts

Hun besluttede at samle ind til truede hvaler. Dannie oprette en indsamlingside på GoFundMe, der blev kaldt Dee the Fat Whale Saves the Whales – Dee den fede hval redder hvalerne. Men ikke nok med det. Dannie er også begyndt på nettet at sælge T-shirt af sit eget design med netop teksten Dee the Fat Whale Saves the Whales. Og indtil nu går salget forrygende - og også her går overskudet til at hjælpe hvalerne gennem organisationen Save the Whales.

Det er disse T-shirts, Dannie - eller Dee - er begyndt at sælge. Foto: booster

-Projektet betyder så meget for mig, for samtidig med at jeg kan hjælpe med at gøre en forskel i havet, kan jeg også være et eksempel for andre ofre for mobning. Jeg kan vende nogles had og bruge det til at sprede kærlighed, skriver Dannie, eller Dee, på sin indsamlingsside.

LÆS OGSÅ: De blev stjerner trods mobning

-At komme videre efter den slags oplevelser, er ikke nemt, men folk skal vide, at det er muligt, og at de har andres støtte.

Du kan også se et interview med Dannie McMillan her på tv-stationen KCEN-TV.

Sponsoreret indhold