Skæbner

Danske piger bortført af far

5. februar 2015 Ditte Dindorp
En ubehagelig fornemmelse fik Nette til at frygte det værste, før hendes piger skulle med deres far på ferie i Ægypten. Men hun kunne ikke forhindre dem i at rejse. Desværre blev hendes værste anelser til virkelighed. Nette har ikke set eller hørt fra sine to piger Sarah på 7 år og Yasmin på 5 år siden juli.

Din fornemmelse er ikke nok. Du skal have en konkret grund til at forhindre din eksmand i at rejse på ferie med jeres børn. Hvis du holder deres pas tilbage, kan du miste forældremyndigheden. Det var den besked, Nette fik, da hun i Juni i år ringede til Statsforvaltningen, for at spørge, om hun kunne nægte sin eksmand at rejse til Ægypten med deres fælles piger.

Nette måtte derfor magtesløs kysse sine piger farvel og bede til, at hendes frygt var ubegrundet. De rejste i Juli for at tilbringe tre uger i Ægypten hos deres fars familie. D. 10. August skulle Nette hente sine piger i Kastrup lufthavn. Sarah skulle starte i 2. Klasse dagen efter, men pigerne var ikke med flyet.

Pigerne var ikke med flyet

-Først så jeg flyet var landet på skærmene, siden at baggagen rullede. Så begyndte der at komme folk ud i ankomsthallen, som kom fra Cairo. Det stod på deres baggagetags, men min eksmand og mine piger var ikke iblandt dem. Jeg gik til information, for at få dem til at kigge efter mine piger i lufthavnen. Måske havde han bare sat dem på flyet, og så gik de i ankomsthallen og kiggede på legetøj. Inderst inde vidste jeg godt, at de ikke var der. Jeg gik fra ankomsthallen til politikontoret for at melde mine piger savnet. Det var den længste tur jeg har gået. Hele tiden måtte jeg holde øje med, hvor den nærmeste skraldespand var. Jeg følte, at jeg skulle kaste op, fortæller 44-årige Nette Bruun fra København.

Sponsoreret indhold