Skæbner

Datter af en massemorder

28. oktober 2015 Carsten Holst
Melissa Moore var en 15-årig teenager, da hun fandt ud af, at hendes far er en berygtet seriemorder med otte kvindedrab på samvittigheden. Først da hun kastede skylden og skammen af sig, fik Melissa et godt liv.
Melissa Moore har rystet den sociale arv af sig
Melissa Moore har rystet den sociale arv af sig

Melissa Moore voksede op under ekstremt fattige kår i trailerparker og andre socialt belastede kvarterer i USA. I dag er hun en særdeles velhavende og succesfuld kvinde med sit eget tv-program. Hun bor i et millionærkvarter i Santa Clarita nord for Los Angeles, og hun kan også skrive succesfuld forfatter på sit CV.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men det har været en hård og smertefuld rejse at komme så langt, som Melissa er i dag. Den 35-årige mor til to er nemlig datter af én af de mest berygtede og grusomme seriemordere i USA i nyere tid. Melissa Moors far, Keith Hunter Jesperson, der har tilstået at have kvalt, voldtaget og myrdet omkring 160 kvinder overalt i USA. Politiet har kun været i stand til at få ham dømt for de otte.

Massemorderen Keith Jesperson

Som 15-årig teenager fik Melissa af sin mor at vide, at faderen var fængslet for mord. Men den lille pige måtte selv finde ud af, hvor omfattende hendes far synderegister var. I årevis levede Melissa med skammen og skylden for de grusomheder, som hendes far havde begået. Bortset fra sin mand, Sam Moore, fortalte Melissa aldrig til nogen, at hun var datter af en massemorder med tilnavnet "The Happy Face Killer". Det navn fik Keith Jesperson, fordi han altid efterlod et brev på de myrdede kvinder med en smilende smiley.

Først da Melissa lille datter en dag kom hjem fra skole og spurgte, om hendes mor ikke også havde en far, og hvor han var, valgte Melissa Moore at fortælle sandheden. Det har hun gjort siden, og i dag er hun én af USAs mest populære tv-værter med sit egetr kriminal magasin. Hun har rystet skylden og skammen af sig, og rådgiver i dag pårørende, der har været udsat for forbrydelser som dem, Melissa far begik. Hun har også mødt pårørende til nogle af de kvinder, som hendes far overfaldt.

Ude og Hjemme har besøgt Melissa Moore i hendes hjem i USA. Det er der kommet en gribende, og på mange måder livsbekræftende artikelserie ud af.

I denne uges udgave af Ude og Hjemme får du det første afsnit af "Massemorderens Datter". Det er historien om Melissa vej fra kuet kvinde til succesfuld tv-vært og rådgiver.

Sponsoreret indhold