Skæbner

De fødte kærester

19. maj 2021 Nina Sommer Foto: Heidi Maxmilling
Det må være skæbnen: De kom til verden sammen, og selv om de boede på hver sin side af Atlanten og havde ambitioner i hver sin retning, ville Anja og Søren opgive alt for at være sammen.

Anja sidder i sin lejlighed i Los Angeles. Solen skinner fra en skyfri himmel, og hun er godt i gang med drømmestudiet. Alligevel er der en rastløshed og knude i maven, der konstant får hende til at spejde efter sin telefon. Flere dage før har hun sendt en af de vigtigste pakker til Danmark. En kasse fyldt med 10 ting, der minder hende om Søren, som hun mødte på et kort visit i Danmark, og som de sidste par måneder har fyldt hendes hjerte og tanker. I pakken har hun vedlagt et hjemmeklippet hjerte, hvor der på bagsiden står det vigtige spørgsmål: Vil du være kærester? Ja, nej, måske?

– Jeg var så nervøs for, at han ville synes, at jeg var plat og barnlig med min pakke, fortæller 31-årige Anja Thy Mogensen.

Rejselysten havde altid været stor hos Anja, og som 21-årig tog hun til USA som au pair. Landet tiltalte hende, og hun besluttede at blive og tage en uddannelse, så hun kunne blive visuel designer.

Levede sin drøm

– Planen var at blive i USA, jeg havde en god omgangskreds, så jeg levede faktisk min drøm, forklarer Anja.

En forårsdag var hun på et kort visit hjemme i Danmark, og sammen med nogle venner tog hun i byen en aften. Den aften mødte hun Søren. Han arbejdede som regel hver weekend, men lige denne aften havde han fri.

LÆS OGSÅ: Amie blev enke som 16-årig

Hverken Anja eller Søren mindes at have de store tanker eller følelser på spil den aften. Deres veje skiltes, og Anja rejste et par dage senere tilbage til USA. Alligevel var der noget, der fik hende til at skrive en besked til ham, og de følgende måneder blev beskederne en del af deres dagligdag.

I efteråret tog hun igen hjem til Danmark, hvor de mødtes, selv om de begge var med på, at det ikke skulle være dem. Søren ville ikke have et langdistanceforhold, og Anja ville ikke opgive drømmen om at bo i USA. Men da hun tog tilbage til USA, kunne hun ikke glemme ham.

Satsede alt

Beskederne blev længere og skrevet på alle tider af døgnet, og da Anja næste gang var i Danmark, tog de i sommerhus, hvor de havde svært ved at undertrykke de følelser, der var kommet snigende.

– Selv om det overhovedet ikke passede ind i mine planer, kunne jeg ikke ignorere, hvad jeg følte, forklarer Anja.

Tilbage i Los Angeles mærkede hun tomrummet og længslen efter den unge fyr fra Esbjerg. Derfor satsede hun alt og sendte pakken med det vigtige spørgsmål. Hun skulle vente i ni dage på svaret.

– Heldigvis var han blevet enormt glad, og han ville gerne være kæreste med mig, griner Anja.

Søren tog til USA for at besøge Anja, og de efterfølgende dage udforskede de byen og hinanden.

Savnede Søren

– Jeg kunne slet ikke fungere, da Søren var taget hjem. Alt mindede mig om ham. Bare det at gå ud med skraldet føltes nærmest ensomt, og jeg tror, jeg græd hver dag, husker Anja.

Søren havde ellers været fast på, at han hverken ville forlade venner, familie eller sit job. Men fra den ene dag til anden opsagde han sin lejlighed, job og forsikringer og bestilte en enkelt billet til Los Angeles.

– Jeg var bange for at fortryde det, hvis jeg ikke gjorde det. Vi var jo virkelig forelskede, fortæller 31-årige Søren Tækker, der i dag arbejder som personlig træner.

I USA blomstrede kærligheden. De udforskede byen sammen, trænede sammen og lagde planer sammen, indtil Søren var nødt til at tage hjem for at søge visum. Til deres skuffelse blev det afvist.

Født samme sted

– Vi kunne ikke undvære hinanden, så vi tænkte, hvorfor ikke gifte os, fortæller Anja, der 19. december 2013 sagde ja til Søren på Haderslev Rådhus.

Det viste sig dog, at ægteskabet ikke gav adgang til at blive i USA, som de først troede. Derfor måtte Søren rejse hjem hver tredje måned for at forny sit visum. Drømmen om at leve sammen i Los Angeles begyndte at smuldre, men Anja ville gøre uddannelsen færdig.

LÆS OGSÅ: Mavepinen var en baby

Det var, mens Søren var hjemme i Danmark, at det kom frem, at de allerede havde mødt hinanden i det første døgn af deres liv.

Anja havde bedt sin mor om at aflevere nogle ting til Sørens mor. Da hun åbnede døren, genkendte Anjas mor hende med det samme. Tankerne røg tilbage til barselsgangen for mere end 20 år siden, hvor de begge havde ligget på samme stue. Også Sørens morfar kunne stadig huske den lille fine pige, der lå ved siden af.

Fulgte sit hjerte

I det lange løb stod valget for Anja mellem at blive i USA eller at beholde sin elskede.

– I bund og grund var jeg aldrig i tvivl, siger Anja, der færdiggjorde sin uddannelse og flyttede tilbage til Danmark.

Det er nu ni år siden, at de indledte deres kærlighedsrejse. Los Angeles er skiftet ud med Hvidovre, og drømmen om at blive visuel designer er erstattet af træningsstudiet ’Improve Studio’ i Vanløse, som Anja ejer. Sammen har de datteren Clara på snart to år, og de er begge lykkelige over, at de valgte kærligheden.

Sponsoreret indhold