De kaldte min kæreste fed og grim

Da et sjovt og uskyldigt billede af 21-årige Ashley Stevens og hendes kæreste Christopher Reed blev lagt på nettet, gik der ikke længe, før kommentarerne blev endda meget ubehagelige. Folk kaldte Christopher både fed og grim og skrev, at han måtte lide af Downs syndrom. Til sidst fik Ashley nok og skrev et modsvar på Facebook. Folk burde skamme sig, mener hun.

Det hele begyndte så romantisk, som det næsten overhovedet kunne. 21-årige Ashley Stevens og hendes jævnaldrende kæreste Christopher Reed var til bryllup, og da bruden traditionen tro kastede brudebuketten over skulderen, var det Ashley, der greb den.

Facebook

Det betyder jo ifølge traditionen, at hun bliver den næste, der skal giftes, så Ashley tog en hurtig selfie, hvor hun griner over hele hovedet, mens hendes kæreste bagved har lidt større vanskeligheder med at finde en grimasse, der kan passe. Også Ashleys far er med på billedet.

LÆS OGSÅ: Brudgommen kom aldrig


Altså, et sjovt og uskyldigt foto, som nok vil bringe smilet frem hos de fleste.


Det troede Ashleys veninde også, så hun lagde billedet ud på det sociale medie Reddit på internettet, så andre også kunne trække på smilebåndet.

 

Fede svin


Men det var slet ikke det sjove og romantiske ved billedet, der optog de, der så det. I stedet blev kommentarfeltet lynhurtigt fyldt med hadske og sårende kommentarer om Christopher.


”Det fede svin er heldig, hvis han kan gifte sig med den lækre kælling”, skrev en.


”Hey tyksak, skynd dig at gifte dig med hende, du vil aldrig finde en anden”, skrev en anden.

LÆS OGSÅ: Tabte 50 kilo før bryllup


En tredje forsøgte at være ”sjov” med en bemærkning om, at Christopher var så tyk, at han som en anden planet måtte danne tyngdekraft omkring sig, og at det sikkert var den eneste form for tiltrækningskraft han havde på Ashley.

En bruger skrev, at Ashleys fars ansigtsudtryk på billedet kunne forklares med, at ”han ikke ønsker, at hans datter gifter sig med så enorm en kæreste, at hun vil blive tynget af hospitalsregninger.”


Og det blev ved.

 

Skam jer


”Gemmer kæresten sig et eller andet sted bagved ham den fede og retarderede?” spurgte en, hvortil andre kommenterede, at det da var tydeligt, at Christopher havde Downs syndrom, ha, ha, ha.


Ashley, som bor i Georgia i USA, fik et chok, da hun læste tråden under billedet. Vred og såret satte hun sig foran tasterne og skrev et modsvar til alle de hjerteløse kommentarer om hendes kæreste.


Svaret lagde hun op på Facebook.


”Lad mig starte med at sige, at jeg føler, jeg virkelig har vundet jackpot med Christopher. Det kan godt være, at han ikke har stenhårde mavemuskler, som hele verden åbenbart mener, at alle piger ønsker, deres kærester skal have. Men helt ærligt, hvad betyder det, når man prøver at finde en, som man ønsker at dele resten af sit liv med”, skrev hun blandt andet.

LÆS OGSÅ: Hun tog kampen op mod mobning

Facebook


Og hun fortsatte:


”Han er så betænksom og tålmodig. Han viser altid, at han elsker mig. Han er min bedste ven. Jeg elsker ham fordi, han er den, han er, og fordi han elsker mig, for den jeg er. Han er forstående, kærlig og utrolig morsom – og sådan en er svær at finde.”


De, som havde skrevet alle de ondsindede kommentarer havde værsgo at skamme sig, mente Ashley.

 

Griner ad det


Og hun var ikke alene om den betragtning, for ikke så snart havde hun offentliggjort sit modsvar, før det strømmede ind med støttekommentarer og virtuelle skulderklap.


Christopher selv fik nærmest øjeblikkeligt 200 venne-anmodninger på Facebook.

LÆS OGSÅ: 12-årig lægges for had på Instagram


Selv tager hovedpersonen hele virakken med den ro og det glimt i øjet, som Ashley elsker ham for.


– Jeg kunne ikke andet end grine af de kommentarer. Folk mente, at hun var for smuk til sådan en som mig, og at jeg havde Downs syndrom. Nogle kommenterede, at det var umuligt, at jeg kunne være hendes kæreste, og de gjorde nar af min vægt. Da vi læste de kommentarer, kunne vi kun grine. Vi ved jo, hvem vi er som mennesker, og hvad vi betyder for hinanden, siger Christopher til People.


På spørgsmålet om, hvornår parret så skal giftes, svarer Christopher med et grin, at det glæder de sig skam meget til, men at det nok først bliver engang, når de begge er færdige på universitetet.