Skæbner

De sagde jeg var alt for tynd

16. november 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Lars Laursen
Julie Zangenberg, 25, der som helt ung blev kendt, fordi hun havde hovedrollen i filmen Klatretøsen, havde ikke altid en let barndom. Hun blev mobbet, da hun gik i skole. Derfor var hun da også en af dem, der deltog da TV3 samlede ind til Børns Vilkår. Og hun kom ikke til indsamlingsshowet med tomme lommer. Hun og Niclas Bendtner skænkede 20.000 kroner til udsatte børn.

-Da jeg var yngre, havde jeg svært ved at passe ind. Jeg var meget tynd og sent udviklet. Jeg læste mange bøger og var lidt i min egen verden, og de andre syntes, det var mærkeligt.

LÆS OGSÅ: Charlotte gav sit hår til syge børn

Sådan har Julie Zangenberg, 25, alias Klatretøsen, tidligere forklaret til TV2.dk, om hvordan hun blev mobbet som skolebarn.

-Men mine forældre gik meget ind i kampen og endte med at rykke mig til en anden skole i 7. klasse. Det er jeg glad for i dag. Jeg kom på en anden skole, hvor jeg kunne blomstre og udvikle mig, sagde hun.

Kom med 20.000 kroner

Lørdag aften var det derfor også helt naturligt, at Julie Zangenberg mødte op, da TV3 viste det store indsamlingsshow "Børneindsamlingen", hvor de i samarbejde med Børns Vilkår samlede penge ind til arbejdet for at give udsatte børn en bedre hverdag.

LÆS OGSÅ: Astrid gør mig lykkelig

Julie kom ikke tomhændet. Hun havde 20.000 kroner med til det gode formål.

Pengene skænkede hun på vegne af en fond, hun er bestyrelsesformand for, og som hun startede sammen med sin daværende kæreste, fodboldspilleren Nicklas Bendtner, for godt et år siden.

-Jeg havde måske ikke den fedeste barndom, så hvis vi kan hjælpe, gør vi det gerne, sagde Julie da hun ankom.

Arbejder sammen med eks-kæresten

Aftenens indsamling gik specielt til børnetelefonen, som Børns Vilkår driver. Her kan børn ringe ind og søge råd og hjælp, hvis de har problemer.

-Jeg vil da opfordre børn til at søge hjælp, hvis de bliver mobbet eller føler sig udenfor, siger Julie Zangenberg.

Den fond, hun har startet sammen med Nicklas Bendtner, hedder Rich Without Money Foundation. Den har til formål, at skabe lidt mere lykke for de børn, som har en overvægt af negative følelser. Hvad enten de er fysisk eller psykisk syge, mangler kærlighed eller savner anerkendelse.

LÆS OGSÅ: Claudia var forstenet af nerver

Showet, der blev vist direkte på TV3, nåede et flot resultat. I løbet af aftenen blev der indsamlet i alt 4.566.973.

Også Johannes Nymark fra Vild med Dans, var til showet. Han optrådte sammen med sit band, Lighthouse X, der sammen med Bent Fabricius-Bjerre, Clement og mange andre underholdt på tv.

Sponsoreret indhold