De var hele tiden efter mig

Mobning drev Mie helt derud, hvor hun mistede lysten til at leve. Hun holdt op med at spise, tabte det meste af sit hår og blev så afkræftet, at hun knap kunne gå. Et skoleskift blev hendes redning. Mies nye lærere opdagede, at hun har et særligt talent, som nu har gjort hende til Danmarksmester.

Af Sofie Janerka, Foto: Gregers Kirdorf

Mie Lassen går rundt i skolegården på Ranum Skole i Vesthimmerlands Kommune. Hun fryser lidt, det er efterårskoldt. Men det er ikke derfor, hun går med skuldrene trukket helt op til ørerne. Mie holder øje med, hvor klassekammeraterne er. Hun ved aldrig, hvad de kan finde på. Særligt én af dem er hun bange for, hendes plageånd.

Sagde jeg var dum

– De var efter mig hele tiden. Drillede mig med, at jeg ikke kunne læse. Sagde jeg var dum. Specielt én dreng var efter mig. Han slog og skubbede mig. En dag overfaldt han mig bagfra, væltede mig omkuld og trådte på mig. Bagefter havde jeg hans fodaftryk på brystkassen og blå mærker på overkroppen, fortæller Mie med flakkende øjne og en stemme, der er på nippet til at knække.

Stærkt ordblind

Den 14-årige skolepige er stærkt ordblind og har en snert af autisme. For to år siden troede de også, hun var talblind. Hun gik i en specialklasse, hvor lærere stort set havde opgivet at lære hende noget. Mie havde også givet op. Hendes hverdag var præget af mobning.

Livet vendte

I dag er Mie en helt anden. Hun er på rekordtid blevet en af Danmarks mest lovende pistolskytter, og hun har fået sin selvtillid igen.

Læs hendes gribende historie i Ude og HJemme nummer 23.