Skæbner

Denise ammer sin datter på 6

30. december 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Privat/Twitter
Belle på 6 år er, så vidt vides, det ældste barn i England, der stadig ammes. Hendes mor Denise, 44, har ikke tænkt sig at stoppe foreløbig. Hun vil fortsætte, så længe hendes datter selv vil.

-Jeg kan ikke se, der noget mærkeligt i det, siger 44-årige Denise Sumpter til avisen Daily Mirror om det, at hun stadig ammer sin 6-årige datter, Belle.

Denise ammer sin datter, når hun beder om det. Det sker i nogle perioder hver dag i andre et par gange om ugen. Denise har også en søn på 18 måneder, Beau, som også bliver ammet.

LÆS OGSÅ: Tab 3 kilo og giv din baby bryst

-Jeg har tænkt mig at amme Belle, så længe hun beder om det. Jeg ved ikke hvor lang tid, siger Denise, som er overbevist om, at amningen er sund for Belle. Hun mener blandt andet, at amningen skaber et helt særlig tæt forhold mellem mor og datter, som hendes barn har gavn af.

Sikker på det gavner

Belle er et hoved højere end sine klassekammerater, og klarer sig rigtig godt i skolen. Samtidig har hun talent for musik, og Belle både spiller violin, synger og danser.

-Jeg har to sunde og kvikke børn, som begge har stor selvtillid. Jeg er sikker på, at de har draget nytte af at blive ammet, og at de stadig har nytte af brystmælk, siger Denise til Daily Mirror.

LÆS OGSÅ: Amanda Sisses søn blev opereret juledag

-Amningen har heller ikke påvirket mit seksualliv på nogen måde, siger Denise, og tilføjer, at det ikke har ødelagt hendes bryster.

Faktisk mener hun, at amningen har hjulpet hende med at holde sig slank, hun behøver ikke tænke på, hvad hun spiser, og desuden siger hun, at amningen beskytter hende mod froskellige kræfttyper.

En naturlig udvikling

-Så jeg har da selv fordele ud at amme. Blandt andet at jeg har to rolige og glade børn. Men jeg gør det udelukkende for de fordele, mine børn for ud af det, siger hun til Daily Mirror.

Belle er så småt ved at skifte tænder, og Denise regner med, at det ikke vil vare så længe, før hun stopper med brystmælk. Det vil kun være en naturlig udvikling, påpeger hun.

Hun fik tidligere en del bemærkninger fra omgivelserne om sin amning, men de er mere eller mindre hørt op.

LÆS OGSÅ: Her ser hun endelig sin lille datter igen

-Jeg tror, at folk har indset, at jeg har det godt med min beslutning, og derfor lader de mig forsætte, siger hun til avisen.

Hendes mand, Jules Deering, 47, bakker helt op om sin kones holdning til at amme. Og Denise er da også overbevist om, at det er det bedste for hendes børn.

-Det vi har brug for, er mere åbenhed og facts om amning. Så kan hver enkelt mor tage kvalificeret stilling. Der er så mange helt urealistiske myter om amning, siger Denise Sumpter til Daily Mirror.

Sponsoreret indhold