Skæbner

Desirée bar på hemmelighed i årevis: Jeg blev misbrugt

15. marts 2017 af Susanne Stamming
Ingen vidste, at Desirée blev slået og misbrugt seksuelt som barn. Ikke engang hendes mand. Nu har hun tilgivet sine forældre for at kunne komme videre.

Ikke alle forældre er gode forældre. Det hjem, som udadtil virker harmonisk, kan bag hjemmets fire vægge være et mareridt, og bag det perfekte ydre kan der gemme sig mørke hemmeligheder.

Desirée voksede op med misbrug og vold bag den polerede facade.

Sigrid blev misbrugt: Jeg dræbte min far

– Jeg skammede mig og ville ikke have, at nogen skulle kende sandheden. Derfor fortalte jeg det ikke til nogen. Desuden var jeg bange for, at det hele ville blive endnu værre, hvis jeg lod bomben springe. Tænk, hvis ingen troede mig. Så ville mine forældre blive endnu mere vrede, ræsonnerede Desirée Kjellin, der i dag er 55 år.

Tørstede efter ømhed

Som 5-årig flyttede hun med sine forældre og sine betydeligt ældre søskende til Halland i Sverige.

Bubber møder Katja: Min far misbrugte mig hver tirsdag

– Mine søskende flyttede hjemmefra ret hurtigt og har helt andre minder fra deres barndom. Mine forældres misbrug tog til, efter jeg var blevet alene med dem. Lige fra jeg var lille, blev jeg seksuelt misbrugt af min far, og begge min forældre slog mig. Alligevel var det at blive frosset ude det værste. Mine forældre kunne blive tavse, når jeg kom ind i rummet, gå ud af rummet og lade være med at svare, når jeg talte til dem. Jeg tørstede efter ømhed, en eller anden form for kærlighed, og det var derfor, overgrebene kunne fortsætte. Jeg følte mig altid beskidt og ækel, lige meget hvor meget jeg vaskede mig, fortæller Desirée.

Mødte sit livs kærlighed

Som voksen mødte hun mand, der kom til at betyde alt for hende.

Jeg blev solgt til sex som barn

– En mere kærlig og fantastisk mand end Roger skal man lede længe efter. Vi blev gift i 1994, og vi har to børn og et plejebarn. Jeg har forsøgt at være alt det, mine forældre ikke var. Da jeg blev mor, brød jeg kontakten med mine forældre. Det var bedst sådan. Når jeg tænkte på den dybe kærlighed, jeg følte for mine egne børn, kunne jeg slet ikke forstå, hvordan min egen mor kunne være så følelseskold over for mig. Det var en stor sorg, siger Desirée.

Tilgav overgreb

Desirées far kontaktede hende en dag for at bede om undskyldning.

Her er de pædofiles hemmelige symboler

– Da jeg kom hjem til dem, græd han, og jeg blev chokeret over hans bøn om tilgivelse. På trods af hvad han havde udsat mig for, fik jeg ondt af ham og sagde, at jeg havde tilgivet ham. Min mor syntes derimod, at det var min egen skyld, at han havde forgrebet sig på mig. Jeg havde det dårligt på vej hjem, og det var der, Roger sagde, at jeg aldrig burde se dem igen. Og da havde jeg ikke engang fortalt ham om overgrebene – kun alt det andet. Han så, hvor dårligt jeg havde det og syntes, at nu måtte det være nok, fortæller Desirée.

Læs hele Desirées historie i det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 15. marts 2017.

Sponsoreret indhold