Det gode liv

13 års søgen efter kærlighed: Min datter fandt manden til mig

30. september 2019 Af Carsten Holst. Foto: Jørgen Ploug og private
I årevis forsøgte Bianca Lorentzen at finde en kæreste, og til datteren Tenas store frustration gav hun næsten op. Derfor besluttede hun at give sin mor en hjælpende hånd. Den gav pote, for nu har hun fundet kærligheden.
13 års søgen efter kærlighed: Min datter fandt manden til mig

Når mor ikke selv kan finde ud af alt det med kærligheden, er det godt at have en datter til at hjælpe.

Lørdag den 18. august 2018 gik Bianca Lorentzen smuk som et stjerneskud op ad kirkegulvet i Zions Kirke i hjembyen Esbjerg. Ved alteret ventede Lars Uldahl Øllgaard Bloch, og da de to forlod kirken, var det som rette ægtefolk. Kærligheden lyste ud af øjnene på de nygifte, og bagefter var der stor fest i forsamlingshuset.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det kunne have været et helt almindeligt bryllup som så mange andre. Men det var det ikke.

Læs også: Mødte manden i sit liv

Kirsten Giftekniv

Den smukke begivenhed havde aldrig fundet sted, hvis det ikke havde været for Biancas 30-årige datter, Tena. Hun var den dag næsten lige så glad som sin mor og kunne tilfreds se tilbage på sin store succes som Kirsten Giftekniv.

Da det for tre år siden gik op for Tena, at hendes mor ikke selv kunne finde en kæreste, og til datterens fortvivlelse næsten havde opgivet, tog hun et frisk initiativ.

Med sin mors accept indrykkede Tena en kontaktannonce på en lokal datingside, og det blev startskuddet til et kærlighedseventyr mellem to midaldrende mennesker.

Bianca fik kontakt til Lars, som hun betegner som sit livs kærlighed. For den vestjyske kvinde var det dengang mere heldigt end syv rigtige i lotto. Lars viste sig nemlig at være præcis den mand, som Bianca i årevis forgæves havde ledt efter.

Vidunderligt ægteskab

Forelskelsen stråler da også ud af øjnene på de forelskede turtelduer, mens de næsten i munden på hinanden fortæller om deres vidunderlige ægteskab, som de for nylig fejrede etårsdagen for.

– Lars giver mig alt det, som jeg som enlig drømte om. Jeg var nok blevet lidt kræsen med årene, men jeg var aldrig desperat. Til sidst havde jeg indstillet mig på, at prinsen på den hvide hest ikke ville stoppe ved min hoveddør. Jeg var blevet en moden kvinde med både børn og børnebørn, og man bliver nok lidt egoistisk af at bo alene år efter år. Jeg havde et godt liv i min lille lejlighed i Esbjerg, fortæller Bianca.

Læs også: Nyforelsket og dødssyg: Kærligheden var den bedste medicin

Der manglede noget

Efter brylluppet skiftede hun efternavnet Lorentzen ud med Øllgaard Bloch.

– Det var næsten det sværeste at vænne sig til. En dag sad jeg i et venteværelse uden at reagere, da de kaldte på fru Bloch. ”Øh, det må da vist være mig”, tænkte jeg. Det var lidt pinligt, siger Bianca med et stort smil.

Måske husker du Bianca fra Esbjerg. Ude og Hjemme skrev om hende og hendes datter første gang i december 2016. Den dengang 45-årige livsglade kvinde havde i årevis forsøgt at finde en mand, som hun kunne dele livets glæder og sorger med. Bianca boede alene i Esbjerg, og alt var sådan set godt og dejligt. Hun læste til pædagog og havde en travl og spændende hverdag. I weekenderne hyggede hun sig med veninderne, og hun elskede familielivet med to børn og to børnebørn.

Men der manglede alligevel noget. Der manglede en mand.

Over stok og sten

Tena indrykkede en annonce på datingsiden ”Alt tilladt” på Facebook, og Bianca fik hurtigt kontakt til Lars.

Da Ude og Hjemme besøgte Bianca for tre år siden, var hendes forhold til Lars så nyt, at hun ikke ville fortælle offentligt om ham. Kun at Lars var en flot og dejlig mand, og at meget tydede på, at det måske kunne blive til noget mellem de to.

Læs også: Bianca havde opgivet kærligheden: Tena fandt en mand til mor

I dag kan man roligt konstatere, at det i dén grad blev til noget mellem Bianca og Lars.

Få måneder efter, at Tena indrykkede en kontaktannoncen i sin mors navn, flyttede de nyforelskede sammen i hans store villa lidt uden for Esbjerg. Det er gået over stok og sten, og i fjor blev de gift.

– Vi har begge en alder, hvor der ingen tid er at spilde. Hvorfor vente til næste år med nogen, når man kan gøre det nu? spørger Bianco retorisk med henvisning til kirkebrylluppet mindre end to år efter deres første møde.

Amors pile

Amors pile ramte lige i hjertekulen hos både Bianca og Lars. Men uden Tena var der aldrig opstået amoriner mellem de to. Tena bor i øjeblikket på Bali med mand og to børn i forbindelse med sine studier. Derfor må hun nøjes med at nyde sin mors lykke på afstand.

Både Tena og lillebror Nicklas, 25, har fortalt deres mor, at hun ikke kunne have fundet en bedre mand end Lars. Det fortalte de to børn deres mor allerede efter deres første møde med Lars, og det var altafgørende for Bianca. Hun er et rigtigt familiemenneske, og uden børnenes opbakning var det aldrig kommet så vidt.

Læs også: En læser fortæller: Han søgte en kvinde som mig

Mor søger en mand

Bianca blev i 2003 skilt fra sine børns far, og i de kommende mange år gjorde hun flere hel- og halvhjertede forsøg på at finde en kæreste. Tena og Nicklas fulgte med stigende frustration med fra sidelinjen, men et besøg hos Tena mandag den 31. oktober 2016 fik afgørende betydning for Bianca.

Efter 13 år uden en partner mente Tena, at bægeret var fyldt. Hun synes, at hendes mor er sjov, pæn, attraktiv og altid i godt humør. Derfor fattede Tena ikke, at moren havde så lidt held i kærlighed.

Da Bianca var på vej ud ad døren, spurgte Tena sin mor, hvor svært det egentlig kunne være at finde en mand.

– Jamen, så gør dog noget, pigebarn, hvis du tror det er så let, svarede Bianca.

"Alt tilladt"

Samme aften sad Tena efter aftale med sin mor ved computeren og forfattede en tekst til datingsiden ”Alt tilladt”. Hun fandt et vellignende foto af sin mor, oprettede en profil, og under overskriften ”Søger dejlig mand” skrev Tena blandt andet:

”Min kønne mor mangler en dejlig mand at dele hverdagens glæder med, så nu tager jeg sagen i egen hånd. Hun er 45 år, mor til to voksne børn på 22 og 27 år samt mormor til to piger. Hun er uddannet pædagog, kan godt lide hjemlig hygge, cafébesøg, naturen, ølsmagning samt musik og koncerter. Du må ikke være nyskilt eller have små børn, og du må ikke være afhængig af alkohol. Hun vil heller ikke have en mand, der er fanatisk sportsudøver eller fuldstændig gal med fitness. Du skal helst være mellem 38 og 55 år. Vi glæder os alle i familien til at lære dig at kende.”

Læs også: Trods 37 års aldersforskel: Vi elsker hinanden

Skilte sig ud

Få kilometer fra Biancas lejlighed i Esbjerg sad den 50-årige Lars Uldahl Øllgaard Bloch og ventede på kærligheden lige så længselsfuldt, som Bianca gjorde.

Lars blev skilt i 2014 og boede alene i huset. Hver anden uge havde han den mindste af sine fire børn hos sig, og Lars havde ligesom Bianca forsøgt lidt af hvert for at finde en partner. Da han læste Tenas ønske om at finde en mand til sin mor, lettede Lars en ekstra gang på øjenbrynene.

– Kontaktannoncen skilte sig ud fra de andre. Næste dag sad jeg på mit arbejde efter fyraften og skrev et brev til Bianca. Jeg gjorde mig umage for at gøre et godt første indtryk, men mest af alt ville jeg være 100 procent ærlig, fortæller Lars, 53.

Fik førsteprioritet

Det væltede ind med henvendelser til Bianca. Hun var tilsyneladende mere attraktiv, end hun selv havde opfattelsen af. Brevet fra Lars fik førsteprioritet, også selv om hun nåede en enkelt date med en anden mand, inden det første møde med Lars. De skrev sammen i nogle uger, og lørdag den 19. november mødtes de første gang i hans villa i bydelen Sønderris.

Det pudsige er, at Bianca aldrig har brudt sig om netop det villakvarter i Esbjerg. Hun var udmærket tilfreds med sin lejlighed i Esbjerg og havde ikke tænkt sig at flytte. Bianca havde svært ved at forestille sig et liv bag ligusterhække i et hus i en forstad, som hun havde forsvoret, at hun en dag skulle bo i. Men kærligheden har som bekendt uanede kræfter, og den kan rydde mange fordomme og forhindringer af vejen.

Læs også: Mor til seks havde opgivet kærligheden

Lykkelig forstadsfrue

– Efter nogle måneder flyttede jeg ind hos Lars, men jeg beholdt min lejlighed. Vi skulle lære hinanden at kende, og jeg havde mine krav. Der skulle være plads til mine møbler og mine personlige ting i Lars’ hus, og jeg ville have alle gulvtæpper i værelserne fjernet. Desuden skulle vi også have noget fælles. Det blev til tre høns, som Lars byggede et hønsehus til. Nu spankulerer de rundt i haven og skider over det hele. Men jeg fik min vilje, siger Bianca med en høj latter.

Lars er knap så begejstret for hønsene, som Bianca er. Men han har indset, at i et forhold mellem to voksne mennesker skal der files lidt her og klippes lidt dér. Men han truer i spøg med, at hvis hønsene ikke snart begynder at lægge æg, bliver de lavet om til tarteletfyld.

Bianca er lykkelig for sit ny liv som forstadsfrue. Hun tænker tilbage på de mange år, da hun forgæves søgte efter en livsledsager. Hun havde en nagende fornemmelse af, at det blev sværere og sværere at finde en mand, og derfor tog hun med taknemmelighed imod sin datters initiativ.

Den sidste ferie alene

– I august 2016 købte jeg en ny bil. Der skulle ske noget, og jeg ville være godt kørende, når jeg skulle ud og opleve eventyret. Jeg var i ro og balance, og jeg var et godt sted i livet. Jeg var slet ikke desperat, men spekulerede selvfølgelig på, om jeg stillede for mange og for store krav til en ny kæreste, siger Bianca.

– Han måtte ikke have små børn, og jeg skulle ikke have en ulykkelig fraskilt mand, som skulle græde ud ved min skulder. Han skulle ikke være en hårdtpumpet fitnessnørd, og jeg skulle heller ikke ud i noget med faldskærmsudspring, bjergbestigning eller dykning blandt hajer.

– Og var der overhovedet nogen, der ville have en moden kvinde med børn og børnebørn? Den 1. oktober 2016 tog en veninde og jeg til Thailand på ferie. Den blev min sidste ferie alene. Siden har Lars været med.

Læs også: Dennis Knudsen: Jeg havde opgivet at blive far

Kvinden på bænken

Lars Uldahl Øllgaard Bloch har fire børn på 16, 19, 23 og 28 år, og i de to år efter hans skilsmisse var det ikke lykkedes ham at finde en kæreste. Men da han så Tenas kontaktannonce på sin mors vegne, sendte han et brev til Bianca på Messenger, og kontakten var oprettet.

Nu skulle Bianca klare resten selv uden datterens hjælp. Efter et stykke tid foreslog Lars, at de skulle mødes på den såkaldte J-dag, der er den første fredag i november 2016. Den dag slippes juleøllen fri. Bianca afslog at mødes, men skæbnen ville, at det skete alligevel.

– Jeg havde aldrig mødt eller set Bianca, da min ven og jeg kom gående forbi en bænk i Esbjerg midtby. Vi skulle ud i nattelivet og have en juleøl. Pludselig fik jeg øje på en kvinde på bænken. ”Hov, hun ligner da Bianca på en prik,” tænkte jeg. Jeg vendte om og gik tilbage. Det var Bianca, og jeg gav hende det første knus. Hun ville ikke med i byen, men det tilfældige møde anså vi som et tegn på, at skæbnen ville bringe os sammen, siger Lars.

Den første kærlighedserklæring

Dagen efter fik han en besked på Messenger fra Bianca. Den lød i al sin enkelthed: ”Du ser mere lækker ud i virkeligheden, end jeg havde regnet med.” Det var den første kærlighedserklæring mellem de to, og lørdag den 19. november 2016 mødtes de hjemme hos Lars. Han havde bagt en gulerodskage med ostecreme, hvilket Bianca ikke syntes var specielt romantisk. Men den smagte godt, og trods det besynderlige måltid for en første date gik mødet over al forventning.

Venskabet mellem de to blev til ægte kærlighed under en sviptur med båd til Oslo, et sommerhusophold og en udflugt til Flensborg. Bianca flyttede ind i foråret 2017, men opsagde først sin lejlighed den 1. oktober. Hun ville være 100 procent sikker på, at forholdet kunne holde.

Læs også: Et billede af kærlighed

Eventyret fortsætter

I 2017 friede Lars, og Bianca tøvede ikke et sekund. Parret blev gift den lørdag 18. oktober 2018 i Zions Kirke i Esbjerg, og forelskelsen vokser sig stærkere og stærkere for hver dag, der går.

Men eventyret var aldrig blevet til noget uden Biancas datter, Tena. Hun trådte i aktion, da hendes mor ikke selv kunne finde rundt i kærlighedens labyrint.

Det er ganske vist.

Læs også: Camilla fandt sin elskede død

Sponsoreret indhold