Det gode liv

13. gang var lykkens gang

26. september 2013 af Louise Søgaard. Foto: Kristian Linnemann
Parret måtte igennem utallige fertilitetsbehandlinger, før de endelig blev forældre.

33årige Marianne Sidor og 36årige Allan Lasko fra Sakskøbing kunne ikke få børn. I seks år var de igennem alle tænkelige former for fertilitetsbehandlinger, før det endelig lykkedes i 13. forsøg.Inden havde de først forsøgt i to år på naturlig vis, derefter var de igennem et utal af prøver, inseminationer og reagensglasbehandlinger.
- Jeg følte mig ikke som et rigtigt menneske. En kvinde kan jo føde børn, men det kunne jeg ikke. Begge mine søstre havde fået børn, hvorfor kunne jeg så ikke? Hvad var der galt med mig? Sådan nogle tanker plagede mig hele tiden, fortæller Marianne.

På Holbæk Fertilitetsklinik fik parret at vide, at ingen af dem fejlede noget. De burde kunne få børn. Derfor fik Marianne og Allan flere end de normale tre behandlinger. Lægerne blev ved med at tro på deres chancer. Kun Marianne opgav.
- Det var så hårdt at glæde sig helt vanvittigt og ligge alle sine følelser i hvert forsøg, så efter at jeg havde oplevet det store nederlag fire-fem gange, holdt jeg op med at tro. Jeg håbede stadig, men jeg troede ikke længere på, at det ville lykkes, fortæller Marianne.

Derfor var hun også den eneste, der ikke straks blev ellevild, da den 13. insemination resulterede i to streger på graviditetstesten.
- Først da vi var til første scanning, og vi så et lille hjerte banke, gik det op for mig, at jeg vitterlig havde et barn. Det var helt vildt, og det blev hurtigt endnu mere vildt. Sygeplejersken, som scannede mig, sagde: Ser du det samme som jeg? Det gjorde jeg ikke, for jeg troede bare, at hun viste os vores barn fra en anden vinkel. Se! Der er to, sagde hun, og jeg var lige ved at falde ned af briksen. Det er løgn, udbrød jeg, fortæller Marianne.

Men det var det ikke. Marianne er sat til at føde tvillingerne 8. juli 2009, men indtil videre glæder parret sig først og fremmest til jul. Da er Marianne 12 uger henne, og så er risikoen for at tabe børnene meget mindre.
[email protected]

Sponsoreret indhold