Det gode liv

Ægte kærlighed: Fulgtes ad i døden efter 62 års ægteskab

20. august 2014 af Louise Søgaard, Foto:Privat
Se det er ægte kærlighed. Dette par fra Californien døde side om side med få timers mellemrum efter 62 års lykkeligt ægteskab. Deres kærlighedshistorie er gået verden rundt og har rørt tusinder til tårer.

Sådan ser ægte kærlighed ud

Barnebarnet Melissa Sloan fortæller om sine bedsteforældres lange lykkelige liv. Selv i døden var de to uadskillelige.

Fra deres første møde på en bowlingbane, var Don og Maxime sammen uafbrudt. Få år efter blev de gift, og deres ægteskab nåede at vare i 62 år.

Han forgudede hende

-Min farfar forgudede min farmor. Det eneste, han ville, var bare at være sammen med sin smukke kone. Han elskede hende overalt på jorden, fortæller Melissa.

Don og Maxime rejste verden rundt sammen, adopterede to tvillingedrenge fra et børnehjem i Tyskland, da Don arbejdede for den amerikanske hær, og parret var udstationerede i Europa.

Hele livet var de meget aktive indenfor forskellige velgørenhedsorganisationer sammen. Maxime var sygeplejerske, og Don var ingeniør og ejede sit eget firma.

Læs også: Mand gør sig selv til grin for at vise sin kone, hvor højt han elsker hende

Blev begge syge

Efter et langt og lykkeligt liv, blev Maxime ramt af kræft. Hun kæmpede bravt mod den onde sygdom, som svækkede hende dag for dag. For fjorten dage siden, en varm augustmorgen, faldt Don i deres hjem og brækkede sin hofte, så han også måtte indlægges. På hospitalet forværrede hans helbred sig. Hjemme fik Maxime det også værre. Hun var sengeliggende, og familien vidste, at de burde sørge for, at de to kunne være sammen.

Lå side om side

Barnebarnet Melissa fik dem begge hjem til sig selv, hvor de lå side om side i hver deres sygeseng og holdt hinanden i hånden på deres sidste rejse sammen. Don var 90 år, og Maxime var 87 år, da de døde. De efterlod sig en søn og fem børnebørn.

Læs også: Maria fik sin Jonas i sidste øjeblik. Gift på dødslejet

-Den aften hørte jeg farmor trække vejret to gange hurtigt efter hinanden, og så stoppede hun. Hun var død. Farfar ville ikke leve uden hende, så da vi kørte hendes krop ud af værelset, stoppede han også med at trække vejret og fulgte hende, fortæller Melissa.

     

 

Sponsoreret indhold