Det gode liv

Ægtepar lærte hinanden at kende på fødegangen: Kærlighed fra vugge til grav

19. september 2017 Ida Brinck
Ikke mange ægtepar kan prale af, at have kendt hinanden hele livet - bogstavligt talt! Men det kan Steinar og Tordis Bauge - deres kærlighed startede nemlig få timer efter fødslen.
Kærlighed - en familie i haven

Fandt kærligheden mange år efter de mødtes på barselsgangen

Når nogen spørger ægteparret Steinar og Tordis Bauge, hvor længe de har kendt hinanden, kan de med god samvittighed svare ”hele livet”.

De mødtes nemlig på barselsstuen få timer efter fødslen og blev gift i sommeren 2015. Som rette ægtefolk har de lovet hinanden at følges ad i med- og modgang, indtil døden skiller dem. Det er ægte kærlighed fra vugge til grav.

Den 24. oktober 1991 fødte Haldis Rusten Lilleaas en velskabt pige på Haugesund sygehus i Norge. Hun fik navnet Tordis. Dagen efter fik Haldis selskab, da Laila Bauge blev rullet ind på fødestuen sammen med sin nyfødte søn, Steinar. Det blev starten på et unikt venskab mellem de to nybagte mødre.

De kom fint ud af det med hinanden i den uge, de var på sygehuset, ligesom deres ægtefæller også blev gode venner. ”Det ender nok med, at vores børn bliver gift og gør os til mormor og farmor”, sagde Laila på et tidspunkt uden at ane noget om sine profetiske evner.

Læs også: Uventet kærlighed

Kommer fra Danmark

57-årige Laila flyttede i 1982 fra Danmark til Norge, og Haldis elskede, når Laila sang danske børnesange for sin nyfødte søn. De to hyggede sig på stuen og havde det rart sammen. Da de skulle hjem, blev der udvekslet adresser og knus.

I nogle år sendte de julekort med billeder af børnene til hinanden, men langsomt løb kontakten ud i sandet. Mange år senere fik de igen kontakt via Facebook, og da Laila i 2012 ville fejret sit 30- års jubilæum som tilflytter til Norge, inviterede hun Haldis Rusten Lilleaas og hendes familie til fest.

Det blev et dejligt gensyn, og de to kvinder genopfriskede minderne fra barselsopholdet på sygehuset. Også de spøgefulde historier om, at deres børn en dag ville blive gift. Steinar og Tordis lyttede med, og Steinar kaldte for sjov Haldis for ”svigermor”.

Ugen efter gensynet skulle Tordis til en fest i nærheden af Steinars hjem, og hun inviterede ham med. Siden har de været sammen. Pludselig sagde det bang, og kærligheden til hinanden sprang ud i lys lue.

Et par uger senere fortalte de deres forbløffede forældre, at de var blevet kærester. Kærligheden voksede sig stærkere og stærkere, og 2015 blev et skelsættende år. Da blev de både gift og forældre til sønnen Nicholas André.

Parret har nu været sammen i fem år og gift i to. De bor i Kopervik i Rogaland, og alt er fryd og lykke.

– Jeg er så lykkelig sammen med Steinar, og vi har et fantastisk ægteskab. Men jeg vidste også, hvad jeg gik ind til, da han friede. Jeg har jo kendt ham hele livet, siger Tordis med et stort smil.

Sponsoreret indhold