Det gode liv

Aflyste skilsmisse: Vi fandt hinanden midt i striden

8. marts 2017 af Mikael Svensson. Foto: Emelie Asplund
Ulrika og Daniel var altid i gang med nye, sjove projekter. Men efterhånden var det ikke sjovt længere. Parret var gledet fra hinanden, og ikke engang en drømmerejse kunne redde deres forhold. Og dog...

At opbygge en ny skole, passe sine egne to børn som var syge, renovere huset og bo sammen med en mand, der ofte var ude at rejse, var mere end Ulrika kunne klare.

– Vi lagde ikke mærke til, at vi styrede mod afgrunden. Når hverdagen består af stress, sygdom, diagnoser, hårdt arbejde og et kompliceret forhold, kan livets puslespil føles umuligt at få til at gå op. Ja, så er det let at miste kontakten til sig selv, siger 42-årige Ulrika.

Alvorligt syge Ibi Makienok: Vi har talt om skilsmisse

Til sidst indså de dog, at de trængte til en lang pause, så de kunne komme til hægterne igen. Det skulle foregå på en to måneder lang ferie i Thailand. De skulle afsted første juledag.

Alvorligt syg datter

Men nogle måneder inden afrejsen begyndte deres datter Ida at klage over hovedpine og orkede hverken at lege eller gå i skole. Det viste sig, at hun led af Arnold-Chiari-syndrom, en sygdom, der medfører, at hjernen vokser for langt ned mod rygmarven.

Skilt fars budskab går verden rundt

Det giver et pres, dér hvor rygmarvsvæsken passerer, og presset giver hovedpine. I værste fald ville det kræve en risikabel operation. Alternativet var at vente og se, om der blev mere plads, efterhånden som hun voksede op, og kraniet blev større.

Så Thailandsrejsen blev udskudt. Efter et halvt års forløb forsvandt Idas hovedpine, og hun begyndte at fungere normalt igen.

Parterapi hjalp ikke

Men sygdommen og stressen havde betydet, at Ulrika og Daniels tidligere så lykkelige forhold havde fået nogle knubs.

De arbejdede på at finde ind til hinanden igen ved at gå i terapi. Men det hjalp ikke særligt meget. Ulrika fik en udmattelsesdepression og blev let irriteret på Daniel, og samtidig fik deres søn Oliver problemer i skolen. En udredning viste, at han havde ADHD og var autist. 

Eks'er holdt stor fest for at fejre deres skilsmisse

Belastningen blev stadig hårdere, og ordet ”skilsmisse” blev gentaget oftere og oftere. 

– Vi fungerede ikke længere som et gift par, men mere som forretningspartnere, der delte bopæl. Børnene og vores arbejde kom i første række, og så var der ikke mere tid til overs. Nærheden og ømheden mellem os var væk, siger Daniel.

Så genoptog parret planerne om at tage på en to uger lang badeferie til Thailand for at redde stumperne. Men den sidste dag i ferien traf de beslutningen om at flytte fra hinanden.

Fandt hinanden igen

Ulrika og Daniel var nu i gang med et nyt projekt – at finde en måde at bo på, som ville fungere godt for børnene.

Datter deler rørende gestus fra forældrenes skilsmisse

Flere idéer kom på bordet og blev vendt og drejet. Børnenes tarv var det vigtigste. Men det viste sig, at al den energi, de havde brugt på at blive skilt, resulterede i det modsatte – de fandt tilbage til hinanden. Samtidig flyttede de til en ny by.

At flytte blev en opvågnen for hele familien. Ulrika begyndte at få det bedre, Daniel følte, at han var ved at få sin ”gamle” kone tilbage, og børnene fandt sig hurtigt til rette i de nye omgivelser.

Læs hele Ulrika og Daniels historie i det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 8. marts 2017. 

Pift jeres parforhold op med disse 20 frække tips:

20 frække tips

Sponsoreret indhold