Det gode liv

Afvist som model: Nu tager Asher internettet med storm

27. oktober 2016 Anne Kristensen
Foto: Facebook
Amerikanske Asher Nash er kun 15 måneder, men han er allerede en stjerne på internettet. Da han blev afvist som model pga. Downs syndrom, tog hans mor nemlig affære.

Som de fleste andre mødre synes Meagan Nash fra den amerikanske stat Georgia, at hendes barn er noget af det skønneste i verden.

Så da hun i juli så, at et modelbureau på vegne af tøjfirmaet OshKosh B’Gosh søgte børnemodeller til en ny kampagne, sendte hun nogle billeder ind af sønnen Asher.

Forladt af mor: Alle vil hjælpe lille Leo med Downs

Da hun efter nogle måneder endnu ikke havde modtaget noget svar, kontaktede hun modelbureauet for at høre, om der var noget nyt omkring sønnens billeder.

Chokeret over svar

Her fik hun at vide, at billederne af Asher end ikke var blevet sendt videre til OshKosh, da firmaet ’ikke havde søgt efter modeller med særlige behov’.

Dét svar chokerede Meagan Nash, hvis søn har Downs syndrom:

- Min første tanke var: Der stod da heller ingen steder, at de ikke ville bruge et barn med særlige behov, siger hun ifølge LifeNews.com.

Meagan begyndte herefter at undre sig over, om det var den generelle holdning hos såvel OshKosh som andre firmaer, at personer med Downs automatisk udelukkes fra modelcastinger.

Læge rådede mor til at afbryde graviditet pga. Downs: Se hendes rørende svar

Tager internettet med storm 

Hun blev i den forbindelse opmærksom på organisationen ‘Changing the Face of Beauty’, som arbejder for at få flere mennesker med såkaldt ‘særlige behov’ inkluderet i reklameindustrien.

Og da hun delte sine billeder af Asher på en af organisationens facebook-sider, 'Kids with Downs Syndrome', gik det stærkt.

På få uger er billederne blevet delt over 125.000 gange og liket af over 100.000 gange af brugerne, og over 6.000 positive kommentarer er væltet ind til den lille charmetrold.

Den store opmærksomhed omkring Asher er også nået frem til OshKosh, som nu har taget kontakt til Ashers forældre for at drøfte et muligt samarbejde.

Madeleine med Downs går model på catwalken i New York

Lige muligheder for alle

- Da vi blev opmærksomme på fru Nashs ønsker, besluttede vi at række ud til hende for at forstå hendes synspunkter og forklare vores castingproces nærmere. Vi er enige i, at der bør være mulighed for større repræsentation af børn med særlige behov i reklamebranchen. Vi ser frem til at mødes med Asher og hans familie og til at være med til at fremme repræsentationen af forskellige børn, lyder det fra en talsmand for OshKosh.

Pige med Downs udsat for mobning: Men så skred en flok drenge ind

Det glæder naturligvis Meagan Nash:

- Mine intentioner er ikke, at min søn skal have særbehandling. Jeg ønsker bare lige muligheder for alle og at være talerør for ham og andre børn og voksne som ham, siger hun.

Sjov internet-dille: Fædre stabler Cheerios på deres sovende babyer:

(Især det sidste billede i galleriet er imponerende!)

Galleri: Cheerio Challenge

Sponsoreret indhold