Det gode liv

Anna fødte søn med Downs: Hugo er en gave

22. marts 2017 af Katharina Andersen
Foto: Morten Mejnecke og privat
Scanningerne forud for fødslen viste ikke noget usædvanligt, så at Hugo havde Downs syndrom blev en overraskelse for hans forældre. De er dog enige om, at Hugo er helt præcis, som han skal være.

Anna ligger på fødestuen i Hvidovre. Hun har netop født sin søn, og hormonerne raser i hendes krop. Der går ikke længe, før lille Hugo bliver lagt op på hendes bryst, og midt i Hugos første gråd kigger Anna på sin velskabte søn.

Idet hans øjne stille åbner sig, får hun øjenkontakt med ham. Men da hun ser hans små øjne kigge op i sine, opdager hun, at noget er anderledes.

Mélanie med Downs fik 100.000 likes: Nu bliver hun tv-vært

Øjnene er lidt skæve. Han ligner ikke en helt almindelig baby. Hun betragter ham, og med det samme får hun en fornemmelse i maven. Han har Downs, tænkte hun.

Lægerne var i tvivl

– Der var mange, der ikke kunne se det – også blandt lægerne – men jeg var ikke i tvivl, fortæller 35-årige Anna Mezin, mens hun ammer sin yngste søn, Lou, der er kommet til knap et år efter Hugo.

Kæresten, Jamel Sundoo, var dog ikke sikker. Han kendte ikke meget til syndromet, og han ville have lægernes ord for, hvad hans søn fejlede. Hvis overhovedet noget.

Madeline har Downs: Nu lancerer hun sin egen tøjkollektion

Allerede kort efter fødslen skulle Hugo have taget prøver. Lægerne var ikke overbeviste om, at han fejlede noget, fordi Anna havde fået gode tal til nakkefoldsscanningen, men den nybagte mor insisterede på, at noget var galt.

Lettere at håndtere

Hun kunne også se, at hans ene hånd havde en fire-finger fuge, der er typisk hos børn med Downs. Det fik lægerne til at reagere, og en uge efter kom der svar på prøverne.

– Det viste sig jo så, at jeg havde ret, siger Anna.

Afvist som model pga. Downs: Nu tager lille Asher internettet med storm

Det, at hun selv opdagede hans syndrom, gjorde det lettere for hende at håndtere. Chokket var ikke så stort, som det ellers kunne have været.

Da Anna og Jamel fik svar på Hugos prøver, skulle de vænne sig til tanken om, at deres nyfødte barn var anderledes end andre.

Jeg er også 'anderledes'

Anna følte dog hurtigt en stærk samhørighed til sin lille søn. Måske fordi hun selv er anderledes, forklarer hun.

Forladt af mor: Alle vil hjælpe lille Leo med Downs

Som barn var Anna nemlig døv, og her spåede lægerne hende ingen mulighed for hverken at komme til at tale eller høre. Alligevel arbejder hun i dag som journalist.

Og netop derfor føler Anna, at Hugo, ligesom hun, bare er lidt speciel. De to, de skal nok klare den sammen, har hun tænkt fra start.

Læge rådede mor til at afbryde graviditet pga. Downs: Se hendes rørende svar

Få hele historien om Anna og hendes skønne søn i det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 22. marts 2017.

Her kan du se nogle flere billeder af Hugo og hans familie:

Hugo er en gave

Sponsoreret indhold