Det gode liv

Bagetalent afslører: - Det er den dårligste julegave, jeg har fået 

10. december 2022 Af redaktionen. Foto: Kaspar Wenstrup,
- Jeg var ked af det resten af aftenen, lyder det fra Tobias Hamann om julegaven fra sine forældre.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selvom det måske kan virke som en god idé at købe noget til sin nærmeste familie, som man også selv kan få glæde af, så kan det også ødelægge den gode julestemning noget så gevaldigt.

Det skete i hvert fald hjemme hos Tobias Hamann, der fik en julegave af sine forældre, han nu husker tilbage på som et juletraume.

Inviterede hemmelig gæst til jul

Tobias Hamann, der vandt DR1’s Den store bagedyst i 2014, fortæller, at han både har et lille og et lidt større juletraume.

Det lille traume vendte sig heldigvis til en god oplevelse, før aftenen var omme:

- Jeg inviterede for nogle år siden en hemmelig gæst til jul via Røde Kors. Èn, der ikke havde et sted at holde jul, fortæller Tobias og fortsætter:

- Men jeg havde ikke fortalt det til min onkel, hvor vi skulle holde jul. Så den 24. december kom der bare en bil ind i gårdspladsen, og så var jeg sådan: Det er en gæst, jeg har inviteret med.

- Det havde jeg overhovedet ikke fået sagt, så der var lige dårlig stemning i en halv time, og så blev det virkelig en god jul. Og en jul, hvor tingene blev sat lidt i perspektiv ved at have nogle andre øjne på vores jul, forklarer Tobias, der i dag tænker tilbage på det som en rigtig god oplevelse.

Han har dog lovet sin familie, at han fremover vil give dem et par dages varsel, hvis han tager gæster med til jul.

Den værste gave

Det lidt større juletraume drejer sig om en julegave fra sine forældre.

- Der var et år, hvor jeg fik tre telefoner af min far og mor. Sådan nogle trådløse fastnettelefoner, fordi vi havde og har stadig fastnet på den gård, jeg kommer fra, forklarer han.

- Min far gerne ville have dem trådløse, så man kunne gå rundt i huset og snakke på fastnet. Men så giver han dem simpelthen til mig i gave, fordi så kunne hovedsenderen være på mit værelse.

Ikke nok med, at det ikke lige var den gave, Tobias havde ønsket sig, så var det også gaven, der blev ved med at give:

- Hver gang nogle ringede hjem til os, så ringede det inde ved siden af min seng, fortæller Tobias, der husker det som en sindssygt dårlig gave.

- Jeg var ked af det resten af aftenen.

Julekalender for voksne

I podcasten ”And eller gås?” kan du høre Tobias Hamann fortælle om sine juletraumer, men også om, hvordan han skal fejre jul i år og meget mere.

Lyt med herunder eller dér, hvor du foretrækker at lytte til podcasts.

 

 

Sponsoreret indhold