Det gode liv

Blev gift i flyet

23. december 2011 af Nina Sommer
Hvad der skulle have været en lang, kedelig flyvetur blev for Lavra Marie Lumholt til sit livs overraskelse. Hendes kæreste gennem 12 år, Rene Holm, overraskede hende med et bryllup i 11 kilometers højde på vej hjem til Danmark.
Foto: Jacob Ljørring, Mads Nordlund/Greenland Today
Foto: Jacob Ljørring, Mads Nordlund/Greenland Today

Mens det sneklædte Grønland forsvinder bag det store Air Greenland fly, står 35-årige Lavra Marie Lumholt iført grå bluse og søvn i øjenkrogen i cockpittet, omgivet af forventningsfulde smil. Hele morgenen har folk smilet til hende.

Da hun gik igennem check-in, forbi stewardessen, og nu hvor hun står foran piloten. Forvirringen står skrevet i hendes ansigt, indtil hun får hun øje på det velkendte ansigt, der kommer til syne bag gardinet.

Kæresten gennem 12 år står med det bredeste smil af dem alle foran hende, og da hun ser buketten i hans hånd, ved hun godt, hvad der skal til at ske.

- Ja, NU skal vi giftes, siger Rene til sin kommende kone med et stort smil, mens Lavra, lykkelig og overvældet, reagerer på overraskelsen med et varmt kys.

- Det giver stadig et sug i maven, når jeg tænker på det. Jeg er så lykkelig og overvældet over, at han arrangerede det på den måde. Hvis jeg selv kunne vælge, så var det lige præcis sådan, jeg gerne ville have, mit bryllup skulle være, fortæller en smilende Lavra Marie Lumholt Holm.

Drømmen om et stort bryllup har aldrig stået på ønskelisten for Lavra, og parret havde allerede snakket om, at de skulle på rådhuset for at få det overstået.

- Jeg havde lyst til at give Lavra en stor overraskelse, og i stedet for at vores bryllup skulle være noget, der skulle overstås, så synes jeg lige så godt, at vi kunne få noget sjovt ud af det, forklarer 45-årige Rene Holm, der er flymekaniker hos Air Greenland.

Et tilfældigt møde med direktøren for flyselskabet satte tankerne om det utraditionelle bryllup i gang i maj 2011. Da han havde fået grøn lys til at gennemføre den romantiske overraskelse, begyndte Rene på det halve års forberedelse, der skulle til, for at han kunne få papir på den kvinde, som han havde kendt det meste af livet.

Lavra og Rene mødte hinanden i den lille by Ilulissat, hvor Lavra havde boet, siden hun var to år, og hvor Rene er født. Men aldersforskellen på 10 år betød i mange år, at venskabet mellem dem kun var perifert.

For Rene skulle der et ægteskab, to børn og en skilsmisse til, før han fik øje på kærligheden til Lavra. Tidligt om morgenen den 26. september i år går Lavra sammen med sine to drenge, Elias på tre år og Julius på seks år, gennem lufthavnen i Grønland.

Overalt bliver hun mødt af smilende personale, og ved siden af hende går kæresten Rene, der desperat prøver at skjule, at netop denne dag er kulminationen på mange måneders planlægning.

Foto: Mads Nordlund
/Greenland Today

Alle smilede
- Jeg kunne ikke forstå, hvorfor alle mennesker var så glade den morgen. Der var en del, vi kendte, der var med flyet. Både af passagerer og personale, da Rene jo arbejder for selskabet, men jeg tror aldrig, at jeg har set dem være så glade, så tidligt om morgenen, griner Lavra, der læser psykologi på Københavns Universitet.

Men ikke lang tid efter, at familien har sat sig til rette på 1. klasse, bliver hun endnu en gang mødt af et strålende ansigt. Stewardessen tilbyder hende og børnene, at de kan se cockpittet, og mens de trætte går ind i piloternes maskinrum, ordner Rene de sidste detaljer med kaptajnen.

Rene var hverken nede på knæ eller holdt en lang kærlighedstale foran Lavra, for det varme smil sagde mere end tusind ord. Kaptajn Arne Pallesen, som både Lavra og Rene kender, udførte vielsen.

Og i 11 kilometers højde sagde Rene og Lavra ja til hinanden foran deres to drenge, kaptajn Arne og de få passagerer, der befandt sig på 1. klasse. Imens viste flyets instrumenter, at det romantiske øjeblik fandt sted omtrent midt mellem de to lande, der betyder så meget for dem begge.

- Selv om jeg stod i en løs bluse og ikke have makeup på, var det bare en af de mest romantiske stunder, jeg nogensinde har oplevet. Nu forstår jeg virkelig godt, hvad folk mener, når de siger, at de har fået slået benene væk under sig, fortæller Lavra.

Mens kaptajnen annoncerede brylluppet for resten af flyet, havde besætningen sørget for, at der var kage og champagne til alle passagerer, og da Lavra og Rene skålede på deres nye titler som mand og kone, sang en grønlandsk sangerinde, der tilfældigt var med på flyet, et nummer for det nygifte par.

I dag er Lavra og Rene i gang med at ordne deres nye hus i Hundested, men selv om det er flere måneder siden, at de gav hinanden deres ja i luftrummet, kan Lavra stadig mærke den boblende fornemmelse i kroppen.

- Hele oplevelsen var lige i vores ånd. Rene elsker alt, hvad der har med fly at gøre, og jeg elsker det utraditionelle, så det kunne ikke blive mere perfekt, fortæller Lavra, der sender et varmt smil til sin mand.

- Jeg havde egentlig aldrig troet på, at et bryllup kunne ændre noget i forhold til kærligheden, men efter vi blev gift, har jeg nærmest været nyforelsket lige siden, og den følelse håber jeg vil holde lang tid endnu.

Sponsoreret indhold