Det gode liv

Blev humørbombe efter skilsmissen

14. august 2012 af Karin Heurlin
Hun havde ingen venner. Ingen humor. Og turde slet ikke flirte. Men efter sin skilsmisse lærte 36-årige Piamarie Larsen det hele i et nyt fællesskab. I dag er hun stødt på den helt store kærlighed.
Foto: Steen Wrem
Foto: Steen Wrem

Når hun gik tur på villavejene i Fakse om søndagen, kunne hun dufte alle Weber-grillene. Hver gang kunne hun mærke tårerne presse sig på. For det kunne være hende, der sad på en terrasse med sin egen familie og ventede på, at koteletterne blev lysebrune.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er i dag seks år siden, at Piamarie Zmilla Sommer Larsen stod midt i sit livs krise, da hendes mand gik fra hende og dermed gjorde deres treårige søn til skilsmissebarn.

Manden skred
- Han gik, fordi vores forhold havde været kedeligt længe. Det kunne jeg jo godt selv se. Alligevel var jeg fuldstændig knust. Men jeg viste det ikke til nogen. Først når min dreng var lagt i seng om aftenen, turde jeg græde lidt.

Læs også: Han stjal mit hjerte og fik min nyre

Piamarie havde aldrig boet alene før skilsmissen. Hun var dybt afhængig af en mand. Alene havde hun ingen tro på, at hun kunne finde ud af at klare det praktiske i huset i Fakse eller åbne munden og føre en munter dialog.

- Jeg har altid isoleret mig og kun haft få venner. Det var så svært for mig bare at tage telefonen og ringe op og sige hej, siger Piamarie, som blev ensom efter skilsmissen. Det var derfor, at moderen reagerede, i samme øjeblik hun så et indslag i TV Avisen om Singleplus - et fællesskab for enlige mødre eller fædre, som finder sammen om alt lige fra ferier, biografture til chat på nettet.

Og det var her, hun begyndte at forstå humor for første gang i sit liv.

Lærte at bruge humor
- Jeg sad virkelig og sugede til mig og holdt øje med, hvordan folk brugte ironi. Det var supergodt, griner Piamarie og kaster med sit knaldrøde hår. En dag spørger hun, om der var nogen, der var friske på at komme hjem til hende og hjælpe med at bygge en terrasse.

Det var der mange, der var. Da arbejdslørdagen kom, åbnede himlen sig og regnen væltede ned. Imens begyndte afbuddene at vælte ind. Fire personer holdt dog fast i aftalen. En af dem var Philipp Toft, en singlefar, der havde datteren Vennesa, som var jævnalderen med Piamaries søn Thobias. De to børn faldt med det samme i hak og opførte sig nærmest som tvillinger.

Læs også: Kærestepar frygtede de var søskende

Fandt drømmemanden
- Han så sådan lidt grum ud og var slet ikke min type. Men jeg fandt jo ud af, at han var utrolig behagelig. De to stødte ind i hinanden mange gange, uden der skete noget.

Først fire måneder senere gav hun efter, da Phillipp en dag sendte hende et billede over mobilen af den bolledej, han havde sat til hævning. De boller måtte hun smage. Og siden har de to været et par

I dag er Piamarie af gode grunde ikke så aktiv i Singleplus. Men hun er ikke et øjeblik i tvivl om, at hun ikke sad forelsket og storsmilende i et lykkeligt parforhold, hvis hun ikke havde fået humor og selvtillid gennem fællesskabet.

- Så var jeg blevet ved med at være en grå mus, siger hun og lyser op i et blændende smil.

Sponsoreret indhold