Det gode liv

Bryllup betalt af fremmede: Gommen fik kræft

15. september 2015 af Joan Andersen. Foto: Steve Grogan Photography/Mercury
De havde en treårs-plan for deres drømmebryllup, men da gommen fik kræft og blev erklæret terminal, måtte de klare det hele på blot tre måneder.

Brylluppet var lige så flot og storslået, som de havde drømt om – og alt var betalt af folk, de slet ikke kendte.

En velgørenhedsorganisation hjalp 35-årige Laura og Steven Monks med at organisere brylluppet ved at bede om donationer fra lokale virksomheder. På den måde fik de blomsterne, bryllupskagen, ja selv brudekjolen.

Bryllupsfotografen, en tryllekunster, en dj, en musiker og en Rolls Royce-chauffør og mange flere stillede sig til rådighed for parret uden beregning, da de hørte deres historie. Selv små ting som bordkort og servietter blev doneret. (Se galleriet længere nede på siden)

Se videoen: Midt under brylluppet redder gommen sin gæsts liv

Steven fik kræft

Laura og Steven fra Hyde, Greater Manchester i England, blev forlovet, tre måneder efter deres datter Lydia kom til verden. Hun bliver tre år i oktober.

Parret var venner i 10 år, inden de fandt ud af, at de var hinandens eneste ene. Men de bestemte sig for at vente lidt med brylluppet, fordi de sparede op til et hus, som skulle danne rammen om deres familieidyl.

Men sidste år i oktober blev alle deres drømme knust. Steven fik konstateret kræft i tarmene og leveren. Kræften var allerede i stadie III.

Steven, der er køkkenmontør, fik fjernet noget af sine tarme og fik kemoterapi. Men i april i år kunne lægerne ikke gøre mere. Steven blev erklæret terminal.

- Vi var ved at spare op til at købe et hus. Vi ville gerne have et lille hus, et hyggeligt hus, ikke noget storslået og stort. Vi ville bare have et hjem, vi kunne kalde vores eget. Vi ville købe det, før vi blev gift. Men alt ændrede sig, da Steven fik diagnosen, siger Laura, der er bankrådgiver.

Læs også: Max døde natten før sit bryllup

Treårs-planen holdt ikke

- Da Steven fik kræft, vidste vi, at vi ville giftes med det samme. Vi ville have det samme navn, vi ville være en rigtig familie, siger hun.

Laura fortryder, at de ikke brugte mere tid og penge på at have det sjovt i stedet for at spare op til den fremtid, som de ikke kommer til at del med hinanden.

- Vi har sparet op i årevis. Når vi ser tilbage på det i dag, ville vi ønske, vi havde taget lidt mere løst på det. Vi har kun været på én familieferie til Portugal, fordi vi altid tænkte på at spare op, fortæller hun.

Steven er selvstændig, og han arbejdede tit seks eller syv dage om ugen.

- Når han ser tilbage, ville han ønske, han havde tilbragt mere kvalitetstid med os. At spare op var vores førsteprioritet. Vi tænkte altid tre år frem, men intet kunne have forberedt os på det her, siger Laura.

Bryllup betalt af fremmede: Gommen fik kræft

Drømmen gik i opfyldelse

En af sygeplejerskerne på hospitalet, hvor Steven var i behandling, fortalte parret om organisationen Gift of a Wedding (red. bryllupsgaven), som hjælper par som Steven og Laura, der gerne vil giftes i en fart. De spørger simpelthen forretninger og lokale erhvervsdrivende om donationer, så deres drømme kan blive til virkelighed, inden det er for sent.

Parret ringede til organisationen næste dag og udfyldte et ansøgningsskema. Få dage efter var de godkendt, og så begyndte planlægningen.

- Vi fortalte vores familie og venner, at vi endelig skulle giftes. Ingen af dem havde nogensinde hørt om den her velgørenhedsorganisation. Vi er taknemmelige for, at de får vores drøm til at blive til virkelighed, siger Laura.

Gift of a Wedding fortalte om Laura og Steven på deres facebook-side, og så strømmede donationerne ind.

- Vi er meget overrasket over, hvor venlige folk er, selv om vi slet ikke kender dem, siger Laura.

Læs også: Blev enke og gravid samme dag

Parret blev gift fredag den 11. september. Deres datter Lydia var blomsterpige.

Lægerne forsøger ikke længere at helbrede Steven. Han er smertedækket og er indtil videre nogenlunde velfungerende.

Sponsoreret indhold