Det gode liv

Bubber møder Sussi: Her er tomt uden Leo

12. oktober 2016 af Bubber. Bearbejdelse: Karin Heurlin
Foto: Niels Hougaard, Claus Poulsen, Lars Horn og privat
Sussi er sikker på, der er en dybere mening med, at hun hele tiden fik mellemørebetændelse i sjette klasse. Det betød nemlig, hun gik skoleåret om og derfor endte i klasse med Leo. De to fandt ikke bare tonen sammen på scenen og privat. Da Sussi mødte Leo, kunne hun for første gang tale om noget, som hun altid havde holdt hemmeligt.

Historien om Leos hofte er allerede godt beskrevet i de fleste medier, og den burde ikke fylde ret meget mere.

Men det gør den, for det er pludselig blevet historien om, hvor galt det kan gå, når man først bliver ramt.

Skandale stoppede stor karriere for Birthe Wilke

Denne sommer faldt Leo, da han skulle kravle ned fra en køje i sin autocamper. Han landede så uheldigt, at hans hofte brækkede, og han skulle opereres. Det blev han så, og sammen med Sussi var han på scenen igen, inden han havde smidt krykkerene.

Men så gik det galt igen lige inden en koncert. Det sagde knæk inde i autocamperen. Den nye hofte var gået i stykker. Det kan åbenbart ske. Der kan ske så meget, når en del af kroppen bliver ramt.

Tomt uden Leo

Det gjorde der også for Leo, som efterfølgende mærkede en ny alvor, da hans nyrer pludselig satte ud. Lige nu venter han på, at de skal fungere igen, og imens går han i dialyse tre gange om ugen. Kroppen driller.

I dag er han indlagt, fordi hans infektionstal er for høje, men det er ikke med hans gode vilje, at han er sat ud af spillet, og mens jeg besøger Sussi, ringer han fire gange.

Nina & Frederik - fra verdensstjerner til svindel og mord

Egentligt havde Sussi slet ikke lyst til at tale med mig uden sin livsledsager, men nu sidder vi alligevel i hendes velplejede have uden for den firelængede gård i Saltum. Og her er tomt uden Leo, siger Sussi.

Når man har været sammen dag og nat i 45 år, er det ikke sjovt at mangle sin anden halvdel.

Leo forførte Sussi

Sussi og Leo passede ualmindelig godt sammen allerede fra start. Også selvom Sussi faktisk først havde set sig lun på en anden.

– Han var virkelig ikke noget at skrive hjem om. Han var så lille og tynd, siger Sussi med et smil om sit første indtryk af Leo.

– Men jeg kunne godt lide hans ven, som var sådan en høj og bredskuldret fyr, tilføjer hun.

Her kan du købe billetter til Dansktop Prisen 2017 >>

Men Leo fandt en måde at forføre Sussi – en dag på stranden midt i sommerferien inden 9. klasse.

Sussi havde for første gang i sit liv fundet en, som hun kunne fortælle alle sine spirituelle oplevelser til. Leo lyttede opmærksomt og interesseret, når hun fortalte om auraer og hendes møder med afdøde.

Delte sin hemmelighed med Leo

– Han troede også fuldt og fast på det, siger Sussi. Hun havde ellers aldrig fortalt nogen om, at hun kunne se noget, andre ikke kunne. Af frygt for at blive stemplet som tosset.

Selv har Sussi aldrig tvivlet på, at hun kunne se auraer rundt om mennesker, og hun er heller ikke i tvivl om, at hendes afdøde farfar viste sig for hende i en drøm en nat.

Ulykke ændrede Birgit Lystagers strålende karriere: Hele Danmarks smilende Susie

Godt nok var han så lille, at han kunne gå rundt på hendes skrivebord, hvor han til sidst sparkede til et viskelæder, som Sussi havde efterladt på bordet inden sengetid.

– Næste morgen lå viskelæderet på gulvet, siger Sussi, som kan fortælle om mange af den slags oplevelser gennem hele livet.

Forudså anden mands død

Også som voksen, da hun spillede på Skansen i Skagen. En aften udpegede hun en 50-årig mand for Leo: – Ham der dør snart, sagde hun.

– Han blev desværre kørt ihjel kort tid efter, fortæller Sussi.

Anne Herdorf svinet til pga. sin vægt: Hvor er tolerencen?

Skansen i Skagen er spillestedet, hvor duoen Sussi & Leo for alvor er blevet landskendte og folkekære.

I det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 12. oktober 2016, kan du læse hele Bubbers interview med Sussi.

I interviewet fortæller Sussi bl.a. også om aldrig at have fået børn. Om tiden, hvor Leos alkoholforbrug tog overhånd. Og om, hvordan hun sammen med sin soulmate blev til 'hele Danmarks Sussi & Leo'.

Her kan du se nogle skønne billeder af Sussi - med og uden Leo:

Sussi - med og uden Leo

Sponsoreret indhold