Det gode liv

Christian vandt "Alene i vildmarken": Jeg ville ikke hjem

9. maj Af Cecilie Lunding Tolversen
Video: Kaspar Wenstrup
Efter 42 dage alene i den norske natur hører Christian pludselig en barnestemme. Det er hans toårige datter, der er kommet for at hente sin far hjem. Christian var lykkelig over at se sin familie, men følte sig ikke færdig med vildmarken.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Da 39-årige Christian Hjort er i gang med et rutinemæssigt helbredstjek under sin deltagelse i DR-programmet "Alene i vildmarken", hører han pludselig sin datters stemme: "Min far, min far".

Straks går det op for Christian, hvad der foregår, og han løber ud af hytten og hen til sin familie. Han er tydeligt rørt over at blive hentet af sine to børn og sin kone, Mia, efter 42 dage alene i vildmarken.

Foto: DR

Men selv om det var et glædeligt gensyn, følte Christian ikke, at han var klar til at tage hjem.

– Jeg havde lidt mere, jeg gerne ville opleve. Jeg havde også sagt, at det kunne være lidt sjovt at få 100 dage sammenlagt over to sæsoner, så jeg mangler faktisk lige 14 dage, fortæller Christian, der har deltaget både i første og syvende sæson af "Alene i vildmarken".

Rig på fisk

På trods af problemer med at skaffe fisk, stormvejr, en ødelagt støvle og en flækket tand var Christian aldrig i tvivl om, at han ville blive i vildmarken.

– Jeg fiskede på mange forskellige måder. Det er desværre ikke blevet vist, men jeg lavede fem forskellige fiskesystemer, og da jeg så får hul på mit fiskeri, begynder jeg at blive rig på mad og kunne sænke skuldrene lidt mere, siger Christian, der var fast besluttet på at holde vægten oppe, så han ikke ville blive taget ud af programmet af lægerne.

Heldigvis var Christian ikke bleg for at udnytte sin fangst til fulde. I programmerne ser man ham blandt andet spise hele fisk – med hoved og skelet. Det var også et fiskehoved, der forårsagede den flækkede tand.

– Der er noget kalcium og andre ting, som er godt at få ind i kroppen, men det kunne min kindtand altså ikke lige holde til. Det er et evigt minde om, at et fiskehoved har flækket min tand.

Livet er fedt, når det er hårdt

Turen i vildmarken bød på op- og nedture, men selv under de hårdeste perioder, satte Christian stor pris på oplevelsen.

– Det fedeste er at komme ud og leve i naturen. Det er ekstremt og der kommer savn. Det er rigtig hårdt, men jeg synes også, at livet kan være fedt, når det er hårdt, fortæller han og tilføjer:

– Det værste er at skulle tjekke, om der er strøm på kameraet og andet teknik.

Ville gøre det igen

Christian har sammenlagt været 86 dage i den øde natur. I første sæson af "Alene i vildmarken" kom han på andenpladsen med 44 dage, og i sæson syv vandt han på dag 42.

Så man skulle tro, at Christian har fået nok af regn, sult og udmattelse, men hvis han bliver spurgt, vil han sige ja til at deltage i endnu en sæson.

– Jeg er så frisk på det. Jeg har en meget forstående kone, og mine unger er godt klar over, hvad deres far godt kan lide.

Sponsoreret indhold