Det gode liv

Danmarks mindste baby skal giftes

8. juli 2016 af Sofie Janerka
Maria vejede kun 562 gram ved fødslen og var dengang Danmarks mindste overlevende baby. Nu skal hun giftes.

Da hun blev født, var Maria Gøtz Lund Danmarks mindste overlevende baby.

Flere gange i de første måneder var hun ved at miste livet. Men hun var en sej lille baby.

Elayah er en af verdens mindste babyer: Vores lille mirakel

Trods kun enkelte eftervirkninger og en barndom præget af mobning er Maria i dag mor til to, studerer til pædagog og skal snart giftes med sin elskede Ronnie.

– Jeg vil gerne fortælle, at det godt kan lade sig gøre at få et godt liv, selv om starten har været voldsom, fortæller Maria, mens hun går med Ronnie Pedersen i hånden i området nær deres lejlighed i Slagelse.

Bryllup i sigte

På legepladsen løber Sirius på 5 år rundt på sit løbehjul, mens Luna på 2 forsøger at hive mor med over til rutsjebanen.

Ronnie og Maria er i fuld gang med at planlægge deres bryllup, som skal stå her i sommerferien. Et kirkebryllup med den nærmeste familie som gæster.

19-årig føder verdens tungeste pige

– Brylluppet er den ultimative kærlighedserklæring, som vi bare har lyst til at give hinanden. Jeg glæder mig helt vildt til at hedde Pedersen til efternavn og komme til at høre endnu mere sammen med Ronnie, fortæller Maria.

Ronnie giver hende et stort kram og kysser hende kærligt på tindingen. Han og Maria drømmer om at finde hus eller et rækkehus, når Maria er færdig med sin uddannelse, hvis ellers økonomien tillader det.

Så lige nu ser tilværelsen virkelig lys ud for Maria.

I Ude og Hjemme, der er på gaden onsdag den 13. juli 2016, kan du læse hele Marias historie - om de første alvorlige måneder, om den grimme mobning gennem hele skoletiden og om hendes lykkelige tilværelse nu.

Se billederne fra Nadja Kaaghs romantiske bryllup:

Se billederne fra Nadja Kaaghs romantiske bryllup

Sponsoreret indhold