Det gode liv

Derfor skal I til parmiddag. Det gør jer gladere!

24. februar 2014 af Mette Skøtt, foto: AOP
Det er måske ikke det, der står øverst på ønskesedlen. En parmiddag med kærestens kammerat+partner, men ny undersøgelser peger på, at det kan bringe ny gnist til forholdet.

Kører parforholdet lidt trægt og har I brug for fornyet energi? I behøver ikke tage på romantisk tur til Thailand eller på kroophold, I kan også bare tage på dobbeltdate med et andet par og få jer en god dyb snak. Dét giver krydderi til kærligheden, skriver Health.com

LÆS OGSÅ: Er du kvinde i fast parforhold, så er du nok en af dem, der bliver længe på samme arbejdsplads. Se hvordan det hænger sammen her

Oplev din mands anden side

Det gør noget ved dig og ham, at I sammen fortæller om jer selv og hinanden til andre. Det viser nye sider og skaber nærhed, peger flere studier på.

Senest siger en af personerne bag en undersøgelse fra afdelingen for psykologi på Wayne State University i Detroit, Keith Welker:

-Når du ser din elskede fortælle om sig selv og dig i selskab med andre, og du oplever hvordan de reagerer overfor din partner på anerkendende vis, så vil det ikke kun give dig nye perspektiver, men også få dig til at føle dig godt tilpas med de ting, han fortæller.

LÆS OGSÅ: Har du været på lidt for mange gode parmiddage, så tjek denne kur ud på slankeklubben.dk

Dette syn på parmiddage og private snakke med andre understøttes af Gary Lewandowski Jr, der er leder for afdelingen for psykologi på Monmouth University:

-Tidligere undersøgelser viser, at par med fælles venner har et bedre indbyrdes forhold. Disse venskaber er især vigtige for at få støtte, og vi ved, at når par opbygger venskaber med andre par, så hjælper det de individuelle par med at komme tættere på hinanden.

Drop snak om vind og vejr

Forskerne har også kigget nærmere på, hvorvidt parrene bare kan snakke om løse emner, som vejret, aftenens afsnit af Hammerslag og ting i den dur, eller om det kræver en særlig slags snak for at komme tættere hinanden som par.

LÆS OGSÅ: Har dit faste forhold gjort dig tyk? Så prøv at spise meget langsommere end du gør, se hvor meget du kan tabe om året

Svaret giver måske sig selv, for skal du opleve nye side af din mand, så skal I nok droppe snakken om bilmærker og gå et skridt dybere. I er nødt til at snakke om personlige ting og give lidt af jer selv, hvis I gerne vil opleve, at det skal virke. Det vil, ifølge Keith Welker skabe en nærhed:

-Det fører jeg sammen. Du vil føle dig værdsat og taget af samtidig med, at dit forhold vil være accepteret af andre.

Men træerne vokser altså ikke ind i himmelen, føler han sig alligevel nødsaget til at sige:

-En aften med et andet par vil højst sandsynligt ikke forny jeres forhold fuldstændigt. Men i det store billede vil det, at I tilbringer tid med andre par, være med til at hjælpe jeres forhold løbende.

Dette er leder for psykologi afdelingen på Monmouth University enig i. Gary Lewandowski Jr mener, at ønsker I som par, at holde gang i hjulene, så er disse venskaber utrolig vigtige, så alting ikke bliver ren rutine mellem bare jer to.

Sponsoreret indhold