Det gode liv

Døden førte os tættere sammen

2. juni 2015 Nina Sommer
Gregers Overvad
Hvad sang du for mig, da jeg var lille? Sådan lød et af de spørgsmål, Stine ville have svar på, da hendes mor fik uhelbredelig kræft. Spørgsmålene blev en rejse tilbage til moderens fortid og gjorde dem fortrolige, før de skulle sige farvel.

I sengen på Diakonissesestiftelsens hospice på Frederiksberg ligger Stines mor. I flere dage har hendes øjne været lukkede. Hendes liv tælles ikke længere i dag, men i timer. Men for enden af dynen rokker foden frem og tilbage til tonerne af Leonard Cohen fra højtaleren. Og mens livet langsomt siver ud af den kun 62-årige kvinde, er det med sin datters hånd i sin.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg sagde til hende, at jeg elskede hende, og at hun godt måtte give slip nu. Jeg vidste, at vi havde sagt alle de ting til hinanden, vi havde haft brug for, fortæller 33-årige Stine Buje fra København, der gerne ville lære sin mor rigtig at kende, før hun døde.

Der gik halvandet år fra Stines mor fik stillet sin diagnose til hun døde. I denne uges Ude og Hjemme kan du læse, hvordan Stine fik det bedste ud af den sidste tid med sin mor.

Her kan du blandt andet læse:

  • Stines overraskelse til sin mor, der blev rørt til tårer
  • Sådan fik Stine åbnet op for sin mors fortid.
  • Stines bedste råd til, hvordan du taler med en pårørende, før det er for sent.

Artiklen er i bladet, der udkommer den 3. juni 2015.

Sponsoreret indhold