Det gode liv

Efter 7 års fertilitetabehandling, blev Liz gravid på naturlig vis

26. april 2016 Louise Soegaard
Liz havde opgivet at blive gravid efter syv års kamp. Tre år efter skete miraklet så pludselig, og der var Liz blevet 45 år, men alderen skulle ikke forhindre hende i at få sit livs drøm opfyldt.

 

Allerede på deres bryllupsnat aftalte Liz og hendes mand Greg, at de straks ville gå i gang med at stifte familie. De havde dannet par i seks år, rejst verden rundt og gået nok i byen. Nu var de klar til at være forældre. 

-Jeg var 35 år og mit ur tikkede. Jeg kunne ikke vente, men der skete ingenting. En test viste, at Greg dannede antistoffer mod sin egen sæd, og at det derfor ville være meget svært for ham at befrugte mig, fortæller Liz Walton fra Saltford i England.

Brugte mere end en kvart million på projekt baby

Parret havde en opsparing og den besluttede de at bruge på familieforøgelsen. Liz stak sig selv med hormoner for at modne så mange æg som muligt, og parret var meget spændte første gang to befrugtede æg blev lagt op i hende. Da resultatet kom fjorten dage efter, var Liz knust, og for hver gang, et nyt forsøg mislykkedes, blev hun mere og mere ulykkelig. 

Læs også: Hør 9-årige Elias fra Nordjylland synge om sin ensomhed

-Jeg kunne ikke tåle at høre om andre, som var gravide eller se gravide damer på gaden. For at undgå at blive sådan en bitter barnløs kvinde, var jeg nød til at gøre noget. Så jeg meldte mig til forskellige åndelige kurser og efter syvende og sidste forsøg rejste jeg til Indien alene. Jeg var nød til at lære at acceptere min barnløse skæbne, og jeg følte, at jeg måtte finde et nyt formål i livet, når jeg nu ikke skulle være mor. Jeg måtte skifte ham, som en slange. Jeg kom hjem fra Indien med nyt mod på livet og startede som selvstændig rådgiver for barnløse par. Det gav mig et positivt indhold, fortæller Liz.

Opgav da pengene slap op

Hun var 42, da hun og Greg havde bestemt sig for at opgive og ikke bruge flere penge på fertilitetsbehandlinger. Da havde de brugt mere end 300.000 kroner, og Liz havde ikke været gravid en eneste gang. Deres forhold havde flere gange været tæt på at gå i stykker. Liz var vred på Greg, fordi han holdt sine følelser for sig selv. Hun følte, at det kun var hende, som kæmpede for at de skulle have en familie. Deres sexliv var pludselig forvandlet til et projekt, som handlede om cyklusser og temperaturer i stedet for blot at handle om spontant begær. Alligevel blev de sammen. Liz fik Greg med til et par selvudviklingskurser, og det lykkedes dem at bearbejde sorgen over ikke at få børn sammen. 

Du kan læse hele historien om Liz og hendes mirakelbaby i næste nummer af Ude og Hjemme nr 17. 

Sponsoreret indhold