Det gode liv

Efter skilsmisse i Gift ved første blik: Jeanette har fundet kærligheden

12. maj 2016 af Karin Heurlin Foto: Gregers overvad og Jakob Mydtskov, DR
Jeanette blev gift for åben skærm i DR-programmet Gift ved første blik. Eksperimentet mislykkedes. Hendes ægtemand trak sig under programmet, og det hele endte med skilsmisse. Men for et halvt år siden stødte hun ind i kærligheden helt uden eksperternes hjælp.
Jeanette fra Gift ved første blik har fundet kærligheden

Seerne var med, da Jeanette Rafn blev gift med Lars i DR-programmet ”Gift ved første blik”. De var også med på bryllupsrejsen. Indtil da så det lovende ud. Som om, kærlighedseksperimentet ville lykkes. Eksperter havde nøje udvalgt Jeanette og Lars til at være det helt rigtige match, og på bryllupsrejsen gik de hånd i hånd og sendte hinanden smil og lune blikke.

Ikke kærlighed ved første blik

Men følelserne stak ikke så dybt, som det umiddelbart så ud på tv. Lars trak hånden til sig. Faktisk trak han sig pludselig fra hele tv-konceptet, som gik ud på, at de nygifte skulle bo sammen efter bryllupsrejsen. Lars flyttede hurtigt fra Jeanette hjem til sig selv, og selv om Jeanette kæmpede for at give det få uger gamle forhold en chance, var der ikke meget at gøre.

Programmet endte med skilsmisse, og undervejs nåede følelserne helt ud i stuerne. Mange seere følte nærmest med Jeanette, som havde hun været en nær veninde, der blev vraget.

LÆS OGSÅ: Min kollega blev myrdet

Det mærkede hun tydeligt, da programmerne blev sendt for halvandet år siden. Hvor hendes hjerte i virkeligheden ikke var mere knust, end det tog nogle uger at hele, så var mange seere hårdt ramt.

– Jeg blev faktisk overrasket over al den fokus. Flere har spurgt mig, hvordan jeg kunne forsvare Lars. Men jeg var jo slet ikke sur på ham. Jeg forstod ham og respekterede ham, siger Jeanette med en helt anden gnist i stemmen, end den man hørte i tv-programmet. Livet går godt for den kønne klinikassistent fra Silkeborg.

Mødtes ved en fejl

– Jeg er faktisk der lige nu, hvor jeg ønskede at være, da jeg meldte mig til programmet. Man kan sige, at jeg fik det, jeg ville, bare med lidt forsinkelse.

Lige nu er Jeanette ved at pakke flyttekasser og gøre klar til, at en nyt kapitel skal begynde. Hun har nemlig mødt en mand, som hun uden en snert af tvivl gerne vil dele hverdagen med. Det er et halvt år siden, hun fandt kærligheden. Denne gang gjorde hun det helt på egen hånd, uden ekspertenes hjælp. Faktisk var det nærmest ved en fejl.

LÆS OGSÅ: Politiet advarer mod livsfarlig bedstemor

Jeanette kan godt bruge en computer og en telefon. Men hun er ikke en it-haj, så da hun en aften besluttede at gå på dating-app’en Tinder, kom hun til at trykke forkert. I løbet af et øjeblik havde hun givet 60 mænd et hjerte, hvilket betyder, at man synes om dem alle sammen. Det var bestemt ikke meningen.

– Hjælp, hvad skal jeg gøre? sagde hun desperat til en veninde i telefonen. Men trykket var trykket, og Jeanette fik ret mange svar den aften. Et af dem var fra Heinrich. Og han skrev på en måde, som fik Jeannette til at stoppe op.

– Jeg hæftede mig ved, at han skrev, at man ikke kun kan bedømme en bog på omslaget. Altså at et menneske er mere, end det man umiddelbart ser. Han var derfor interesseret i, at man mødtes hurtigt, så det var mere end et billede, siger Jeanette, som kort efter hilste på Heinrich på deres første date.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Gift ved første blik

Det tog nogen tid, før Jeanette sænkede paraderne. Men nu har hun kastet sig fulstændig ud i det nye forhold.

Hun kunne lide, hvad hun så. Næsten lidt for godt. Heinrich var både muskuløs og skaldet og lignede præcis den type, som hun normalt faldt for, og det bekymrede hende lidt. Det var jo ikke gået godt de andre gange.

Men hun kunne godt lide hans selskab, da de gik en tur sammen og drak en kop varm kakao. Da Heinrich kørte hende hjem, blev de enige om at mødes til en middag.

Nu var alt på rette vej. Men pludselig fik Jeanette kolde fødder.

– Jeg syntes, han lignede min sædvanlige type lidt for meget, og hvis han lignede dem, ville han nok også opføre sig sådan. Jeg tror, jeg passede lidt på mig selv. Jeg ringede i hvert fald og sagde, at jeg syntes, det gik lidt for hurtigt.

LÆS OGSÅ: 14-årige Thomas henrettede sin lillesøster

Heinrichs reaktion den dag i telefonen var helt rigtig. Han virkede hverken irriteret eller skuffet, men viste stor tålmodighed.

– Det er helt okay. Sig til, hvis du har lyst til en kop kaffe en dag, sagde han afslappet.

Faktisk var samtalen så rar, at Jeanette skiftede mening undervejs.

Nu ville hun gerne se ham igen, og de har faktisk ikke været fra hinanden siden.

Det tog dog lidt tid, inden Jeanette sænkede paraderne.

– Det hele forgik meget i mit tempo, og jeg åbnede langsomt op. Heinrich sagde hele tiden: Jeg går ingen steder. Han bekræftede mig i, at det, han sagde, også var det, han gjorde.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Gift ved første blik

Jeanette og Heinrich tror så meget på kærligheden, at de nu flytter sammen.

Griner sammen

I dag har Jeanette ingen mistro. Hun har kastet sig ud i forholdet og nyder at spise Heinrichs lækre mad og skraldgrine, når han laver en af sine Simon Spies-parodier.

– Heinrich er virkelig sjov. Han er meget mand, og det kan jeg godt lide, siger Jeanette, som også beundrer, hvordan han er far til sine tre børn.

LÆS OGSÅ: Myrdede teenager for 32 år siden: Fældet af sin datter

Selv er hun mor til en nu 21-årig søn, som ikke længere bor hjemme. Derfor har Jeanette friheden til at flytte hjem til Heinrich. Hun har også modet til det.

– Det føles bare så rigtigt. Der er sådan en ro, når vi er sammen, fordi vi supplerer hinanden så godt.

Gift ved første blik

Jeanette og Lars så hinanden første gang, da de blev gift i DR-programmet Gift ved første blik.

LÆS OGSÅ: Gravid efter 10 års kamp: Min baby er et mirakel

Sponsoreret indhold