Det gode liv

Elsk dig selv. Tegn et hjerte på min fede krop.

17. september 2015 af Anne Mette Ahlgreen
Amy Pence-Brown har et budskab: Alle kroppe er værdifulde, og du bør elske dig selv. Hendes happening med at lade fremmede tegne hjerter på sin nøgne krop fik langt mere positiv opmærksomhed, end hun havde turdet håbe på.

På en travl lørdag formiddag med torvehandel i Boise i Idahoe stillede den knap 40-årige frodige kvinde Amy Pence-Brown sig op midt på torvet i undertøj med bind for øjnene og bad forbipasserende om at tegne hjerter på sin nøgne krop.

Budskabet stod på en tavle ved hendes fødder:

- Jeg står her for alle, som har kæmpet med deres selvværd ligesom jeg. For alle kroppe er værdifulde. Tegn et hjerte på min krop for at støtte accept af dig selv.

Amy Pence-Brown blev inspireret af en kvinde fra Australien, som lavede et lignende stunt for en måneds tid siden. Men der var væsentlig forskel på de to kvinder:

- Den australske kvinde var tynd, hvid og ung. Jeg tænkte, hvad nu hvis man er fed, 40 og mor - og anderledes end hende?

Amy frygtede latter og ligegyldighed

Amy var bange for at blive til grin og frygtede, at ingen ville tage hendes opfordring op. Men der gik ikke mere end et par sekunder, før den føste person greb tuschen og tegnede et hjerte på hendes hud.

Snart fulgte mange andre efter, og hun fik andet end bare hjerter. Efter en time var Amys krop fyldt med hjerter og kærlige budskaber.

Hun fik knus, og mange skrev opmuntrende ord som "håb", "jeg elsker dig - jeg elsker mig", "du er modig" og hen over brysterne på hende havde en skrevet "awsome" (fantastisk)

Læs også: Downs-pige begejstrer millioner

- Jeg sagde ikke så meget - kun tak og selv tak en gang imellem, for der var mange, der takkede mig.

Amys budskab er, at man skal have kærlighed til dig selv. Et budskab hun også lærer sine tre børn.

- Alle kroppe er gode kroppe, siger vi i min familie.

Amy Pence-Brown mener, at der er en styrke i at bruge ordet fed om sig selv. Det er en beskrivelse af hende og ikke af, hvem hun er.

- Jeg er næsten 40, fed, feminist, mor, forfatter, sjov og jeg nærer stor omsorg for mine børn og for andre, lyder hendes egen karakteristik.

Og det budskab så ud til at opnå bred accept den dag i Boise.

Sponsoreret indhold