Det gode liv

Emelie blev forelsket i sin elev

4. marts 2020 af Louise Fauvelle. Dansk bearbejdelse: Joan Andersen. Foto: Frida Ekman
Emelie var kørelærer, Daniel var hendes elev. De var tiltrukket af hinanden fra første øjeblik. Alligevel tog det et stykke tid, før de tog mod til sig og fortalte hinanden om deres følelser. I dag er de gift og forældre til sønnen Erik.

Det var en solrig juni eftermiddag i 2016, da Daniel mødte Emelie i døren til køreskolen. Han var 39 år og på vej ind til sin første køretime. Hun var 26 år og havde allerede været kørelærer i et halvt år.

De havde mødt hinanden en gang før. Et par måneder tidligere var Daniel Björklund på køreskolen i Motala i Sverige for at præsentere sin doktorafhandling fra Institut for social- og velfærdsstudier på Linköpings Universitet, Campus Norrköping. Den handlede om det pædagogiske arbejde, når nybegyndere skal lære at køre bil. Til forskningsprojektet skulle han tage køretimer og filme dem med tre kameraer inde i bilen.

Daniel havde bestemt sig for at tage et intensivt kursus i sin sommerferie og samtidig benytte lejligheden til at få kørekort.

Den første køretime

Han var lidt svedig, da han gik med kørelæreren Emelie Flärd hen til hendes Volvo V-40. Mens han lidt nervøs fumlede for at sætte kameraerne fast til førersædet, påpegede Emelie, at uret allerede var begyndt at tikke.

– Hun var ret bestemt. Tiden ville blive trukket fra min køretid, griner Daniel.

Emelie var irriteret over, at lektionen blev filmet, også fordi hun syntes ret godt om sin nye elev.

Læs også: Sondy blev krænket som barn: Fik besked på at tie

– Han var temmelig flot, og jeg var tiltrukket af ham lige fra starten. Allerede ved den første korte samtale fik jeg en idé om, hvad han var for en person. Han virkede rolig, jordnær og let at tale med, siger Emelie.

Daniel skulle have køretimer hver dag de næste to uger, men ingen af dem vidste, at deres følelser for hinanden var gensidige.

Forelsket

– Til køretimerne var jeg mere eller mindre nervøs hele tiden. Dels fordi der var kamera på, dels fordi jeg blev forelsket i Emilie. Hun var ret sød, siger Daniel.

Samtalerne i bilen var professionelle, men da Daniel bestod køreprøven i første forsøg, benyttede Emelie lejligheden til at give ham et knus.

Hun havde haft kærester før, som hun troede, hun var forelsket i, men hun havde aldrig før haft den følelse, hun havde nu.

Et par dage senere sms’ede hun til ham og takkede ham for det filmede materiale, han havde givet hende. Han svarede først dagen efter. Det var hans måde ikke at virke for desperat, for han var virkelig glad for hendes sms.

– Jeg var bange for at blive såret, hvis det ikke blev til noget, så jeg forsøgte at virke cool, siger han.

Skulle flytte

Daniel havde tidligere nævnt for Emelie, at han havde nogle artikler derhjemme, som et par forskerkolleger havde skrevet, og hun virkede interesseret, så han spurgte, om hun ville komme over og læse dem.

Det var med sommerfugle i maven, Emelie cyklede de knap 10 minutter hen til Daniels lejlighed. Hun blev i et par timer, og da de skiltes, spurgte Daniel, om hun ville med ham og et par venner til byfest i Motala om aftenen. Det ville hun.

– Den aften følte jeg, at jeg var nødt til at fortælle ham, hvordan jeg havde det, siger Emelie.

Læs også: Min affære fik følger

Efter et par øl lagde han armen om hende, og hun fortalte, at hun rigtig godt kunne lide ham. Men om to uger skulle hun flytte til Kalmar 265 kilometer længere sydpå og arbejde på en køreskole der.

Daniel var ked af det. Han havde forhold bag sig, både længere og kortere, men det, han følte for Emelie, var anderledes.

– Hun var helt speciel. Hun havde integritet, personlighed og ro. Jeg tænkte, at hun var en, jeg kunne dele resten af livet med. Hun var en, jeg kunne stole på og føle mig tryg med.

Afstand ingen hindring

Den aften lovede han Emelie, at afstanden ikke skulle være en hindring for dem. Om ikke andet ville han flytte til Kalmar.

– Jeg kunne se på hende, at hun troede mig, siger han og tilføjer:

– Det øjeblik siger meget om os; Vi stolede på hinanden fra begyndelsen. Det har jeg aldrig prøvet med nogen før.

Læs også: Jeg blev gravid med en fremmed

I Kalmar havde Emelie indgået en aftale med et ældre par, der havde en køreskole. De ville snart gå på pension, og så havde hun mulighed for at købe dem ud. Det var en chance, hun ikke ville gå glip af.

Hun og Daniel skiftedes til at besøge hinanden i weekenderne. Et år efter den første køretime flyttede Daniel ned til Emelie, men hans job var stadig i Norrköping, så mandag til torsdag boede han hos sin mor.

Barn og bryllup

– Det var en stor forskel endelig at have et fælles hjem, men det var svært at sige farvel mandag morgen, siger Emelie.

I januar 2018 købte hun køreskolen, og et par måneder senere blev hun gravid.

– Jeg sagde tidligt i vores forhold, at jeg ville have børn med Daniel, giftes og det hele. Og selv før jeg blev gravid, havde jeg lidt hjemve. Nu vidste jeg, at jeg ville flytte hjem.

Hun lukkede køreskolen, men ville åbne den igen – hjemme i Motala. I november 2018 købte de en lejlighed i den nærliggende by Skänninge, og tre måneder senere blev deres søn, Erik, født.

Et ønskebarn

– Jeg er lidt ældre end Emelie. Jeg vidste, jeg ville have børn, men havde næsten mistet håbet, indtil jeg mødte hende, siger Daniel.

Erik er et rigtigt ønskebarn.

I august 2019 blev de gift. I dag har de begge deres forældre tæt på, og Emelie og Daniel skiftes til at sidde bag rattet. Nogle gange griner de af, at deres kærlighed begyndte på forsædet af en bil.

Læs også: Tina fra Cougarjagt på tv: Min kæreste smed mig ud fra 2. sal

– Tænk, at jeg mødte min kommende mand og faren til mit barn i køreskolen, siger Emelie, og Daniel fortsætter:

– Det var en god måde at mødes på. Vi fik tid til at lære hinanden at kende i et miljø, hvor det ikke var oplagt at date. Det havde måske ikke været det samme, hvis vi havde mødt hinanden på en bar. Vi er begge lidt forsigtige, så et eller andet sted siger det sig selv, at det var sådan her, vi skulle mødes. Det føles helt rigtigt.

Sponsoreret indhold