Det gode liv

Ensom pensionist blev inviteret på frokost af fremmed kvinde

13. august 2015 af Anne Mette Ahlgreen
Foto: Privat
Brooke Ochoa fik øje på en ensom kvinde, der bad om et bord til én. Vil du ikke hellere spise sammen med mig? lød hendes spørgsmål. Pensionisten Dolores blev ensom, da hun mistede sin mor. De to kvinder udviklede et venskab, og historien har fået flere end to millioner likes.
Ensom blandt mange

De fleste har nok set en ensom person på en bænk, på en café eller en restaurant og har tænkt: Man burde egentlig gå hen og tale med hende.

Men de færreste gør alvor af det.

Det gjorde 30-årige Brooke Ochoa fra Texas derimod. Da hun gik ind på en restaurant for at spise frokost, fik hun øje på en ældre kvinde, der bad om et bord til én på en restaurant. Brooke var ikke i tvivl, da hun så Dolores: Hun så ensom ud.

Den unge amerikanske kvinde spurgte pensionisten, om hun ikke hellere ville flytte over til hendes bord, så de kunne spise frokost sammen. Det sagde Dolores ja tak til.

De to kvinder havde en rigtig god samtale under frokosten og aftalte at mødes igen ugen efter.

Fortællingen om deres møde og billederne af de to er gået verden rundt.

Læs også: Ensom: Mor skaffede gæster til Odins fødselsdag

Dolores var ensom

- I dag gik jeg ind på en restaurant for at spise frokost, og jeg så en ældre kvinde komme gående mod restauranten et stykke derfra. Jeg ventede og holdt døren for hende, og hun var meget taknemmelig og sød. Hun sagde til servetricen: Et bord til én.

- Jeg tøvede lidt, og så gik jeg over og sagde: Jeg skal også spise alene, skal vi spise frokost sammen? Hun blev ekstatisk af glæde!

- Jeg fandt ud af, at hun havde boet det sidste tiår sammen med sin mor, som var død fornylig, og sin tante, som fornylig var kommet på plejehjem, så hun havde haft det svært med at være alene, fortæller Brook Ochoa på sin Facebook-side.

- Vi havde en vidunderlig samtale, og hun blev bare ved med at smile og sige, tak fordi du lytter til mig, hvilket også fik mig til at smile. Hendes ord helede mit hjerte lige så meget som jeg helede hendes ensomme hjerte.

- Det er helt klart den bedste beslutning, jeg har truffet i år. Hendes navn er Dolores, og vi skal spise frokost sammen hver torsdag fra nu af, skriver Brooke Ochoa.

Historie vakte følelser på Facebook

Hun oplevede et sandt stormløb på sin Facebook-side, efter at hun har fortalt om sin gode gerning på de sociale medier.

Historien om den unge kvinde, der tog initiativ til at spise med en ældre, ensom kvinde har fået mere end 2,2 millioner "likes", 163.000 kommentarer og 276.000 venneanmodninger på blot en uge fra folk, som er blevet inspireret af historien.

Læs også: Ensom: Ukendte hjalp kærligheden på vej

Brookes indlæg ramte noget dybt i mange mennesker, der kunne identificere sig med hendes oplevelse, og den har affødt en lang række dybtfølte kommentarer fra venner og fremmede fra hele verden.

Storm af kommentarer om ensom dame 

- Fantastisk! Folk har brug for hinanden, også selv om de er fremmede. Man kan altid lære af andre, skriver en.

- Historien rørte mig. Tak, fordi du delte historien og har givet stof til eftertanke om, hvad vi alle kan gøre i dag af venlighed for andre, skriver en anden.

- Hvilken overvældende historie. Man kan aldrig vide, hvornår man selv kan opleve at blive ensom, så vær venlig mod alle, skriver en tredje. 

Brook ville ikke prale - blot gøre en forskel

Læs også: Mor var deprimeret og Isabella var ensom

Den canadiske hjemmeside The Loop har udnævnt Brooke Ochoa som "den bedste person på Facebook".

Men Brooke Ochoas har ikke handlet ud fra et ønske om at opnå heltinde-status:

- Det er smukke ord, men det er ikke noget, jeg har forsøgt på at opnå. Jeg er glad for, at mine intentioner bliver bemærket, men fremfor alt ønskede jeg at gøre en forskel i en persons liv, at være venlig, at række ud og erfare, at det at være der for en anden kan fylde ens hjerte med lige så meget lykke som modsat, forklarer Brooke.

- Det har aldrig være min intention at prale. Det var bare et indlæg, som jeg troede kunne få andre til at gå et ekstra skridt for nogen, at gøre noget anderledes, smile og gøre nogen glade, for det var præcis, hvad der skete.

Sponsoreret indhold