Det gode liv

Fantastiske farmand: Fotograf og fødselshjælper

8. marts 2016 af Marianne Knudsen. Foto: Polfoto
Martin var fiks på fingrene og helt formidabel, da hans kone, Holly, pludselig gik i fødsel midt på stuegulvet. Se de fantastiske billeder, som farmand selv har taget.

35-årige Martin har bevist, at mænd rent faktisk er i stand til at lave flere ting på én gang, altså at multitaske, som det hedder på nydansk. Ikke blot trådte Martin til som fødselshjælper for sit eget første barn – han nåede også at filme hele fødslen.

Den dygtige fotograf fra Leicester i Midtengland kom på noget af en opgave, da hans forlovede, Holly Dawson, 24, en tidlig søndag morgen vækkede ham med beskeden om, at hun havde kraftige veer. 40 minutter senere stod parret med deres barn i favnen. Alt sammen uden hjælp fra en jordemoder.

Troede de havde tid nok

– Da Holly vækkede mig, var hun rimelig rolig, og jeg regnede med, at vi havde masser af tid, forklarer Martin Boyce, der stod op for at pakke bilen med fødetaske og kamera. Han ringede også til begges mødre og til hospitalet for at sige, at nu var han og Holly snart på vej, 

Men længere nåede Martin ikke. Kort tid efter skreg Holly i panik. Tiden mellem veerne blev kortere og kortere, og hun lå midt på stuegulvet og vred sig i smerte.

LÆS OGSÅ: Sabrinas lykke blev afløst af frygt: Nybagt mor fik sclerose

– Der faldt tiøren ligesom. Jeg var klar over, at vi ikke ville nå at komme på hospitalet, så jeg ringede til min mor, der kom med det samme. Hun fik fat i hospitalet og bad dem sende en jordemoder, fortæller Martin, der støttede sin forlovede så godt, han nu engang kunne.

– Da hovedet kom til syne, indså jeg, at jordemoderen ikke ville nå det. Jeg var nødt til at tage imod. Det havde jeg ikke lige regnet med, smiler Martin, der holdt hovedet så koldt, at han endda nåede at sætte videokameraet op på et stativ og tænde for det.

Hele fødslen blev fanget på video takket være Martin, der både var fotograf og fødselshjælper, da hans forlovede, Holly, gik i fødsel midt på stuegulvet.

Fuldstændig fantastisk

– Da Belle kom ud, var det ret skræmmende, fordi der gik et stykke tid, før hun bevægede sig og skreg. Samtidig var det også en vild oplevelse at stå med hende i sine arme, siger Martin.

Datteren var en anelse kold, så han forsøgte at varme hende, indtil jordemoderen endelig dukkede op.

LÆS OGSÅ: Helved blev vores paradis

Hun tjekkede både mor og barn. Begge havde det, efter omstændighederne, godt. Alligevel blev de begge sendt til tjek på hospitalet.

Efter en kort indlæggelse kunne den lille nybagte familie vende hjem igen.  Det var først dér, at Martin kom i tanke om, at han havde nået at filme fødslen.

– Det er fuldstændig fantastisk, at vi fik hele den oplevelse med på film, lyder det i dag stolt fra den nybagte far.

Sponsoreret indhold