Det gode liv

Far til brud med Downs: Hvor er du smuk

3. oktober 2015 Foto: Privat - Af Kristian Bo Eriksen
27. juni blev 25-årige Jillian gift med sin kæreste gennem flere år, Ryan. Smukt, romantisk og med en rørt og glad far, der førte sin datter op. Bare timer før brylluppet skrev Jillians far, Paul Daugherty, sine tanker ned i et brev til sin datter. –Hvor er du smuk, skrev han blandt andet til sin datter, som har Downs syndrom.

Det var en stolt og rørt far, der kunne føre sin datter op ad gulvet, da hun 27. juni blev gift. 25-årige Jillian Daugherty har Downs syndrom og det gjorde dagen endnu mere speciel for hendes far, Paul Daugherty, der skrev et rørende og opmuntrende brev til sin datter, som han siden har lagt på hjemmesiden, themighty.com.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Downs-pige begejstrer millioner

Brevet blev skrevet få timer før brylluppet, mens hans datter gjorde sig klar til selve brylluppet. Jillian blev gift med sin forlovede gennem flere år, Ryan Mavroplis.

Du kan læse brevet i oversættelse her:

”Kære Jillian

Det er eftermiddag på din bryllupsdag. 27. Juni 2015. Om to timer, vil du gå de mest afgørende skridt i dit liv, en tur som er så meget mere værd at mindes, på grund af alt det, du har opnået for at komme til der, hvor du er i dag. Jeg ved ikke hvilke odds der er for, at en kvinde født med Downs syndrom bliver gift med sit livs kærlighed. Jeg ved bare, at du har slået de odds.

Du er ovenpå nu, i gang med de sidste forberedelser sammen med din mor og dine brudepiger. Dit hår bliver foldet perfekt omkring din slanke hals. Din juvelbesatte kjole – ”Min bling#, har du kaldt den – tiltrækker hver eneste stråle fra den sene eftermiddagssol, som stråler gennem vinduerne. Din makeup – den røde læbestift! – forøger på en eller anden måde en skønhed, som er vokset lige siden den dag, du blev født. Din smil blomstrer og varer for evigt.

Jillian og Ryan ved deres bryllup. Foto: Facebook

Jeg står udenfor, under vinduerne, og kigger op. Vi lever for øjeblikke som disse, hvor håb og drømme mødes i et sødt øjeblik. Når alt, vi altid har forestillet os, bliver til virkelighed og skinner helt perfekt. Fryd eksisterer. Det ved jeg nu, hvor jeg står under præcis det vindue.

LÆS OGSÅ: Smuk to-årig med Downs er model

Jeg vil fortælle dig alt og ingenting. Da du blev født, og i mange år efter, var jeg ikke bekymret for, hvad du kunne opnå rent uddannelsesmæssigt. Din mor og jeg skulle nok få det på plads. Vi ville bruge lovgivningen som en lanse, hvis det skulle være nødvendigt. Vi skulle nok sørge for, at lærerne lærte dig noget, og vi vidste, at du ville opnå respekt fra dine jævnaldrende.

Jeg græd dybt inde i mig selv

Hvad vi ikke kunne gør, var at få andre børn til at holde af dig. Accepterer dig, blive venner med dig, at være der for dig i den så vigtige sociale arena. Vi tænkte, hvad er et børneliv, hvis det ikke er fyldt med overnatninger hos vennerne, fødselsdagsfester og senere en at følges med, når skolen holder gallafest?

Da var vi nervøse for dig. Jeg græd dybt inde i mig selv, da du en aften, da du var 12, komme ned ad trappen og sagde: ”Jeg har ingen venner”.

Vi ønsker alle det samme for vores børn. Sundhed, lykke og en ivrig evne til at involvere sig og nyde verden, er ikke kun forbeholdt det typiske barn. Den stræben er alle børn fødselsrettighed. Jeg var nervøs for dine muligheder.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea har 15 huller i tænderne

Det var der ingen grund til. Du er et naturtalent, når det gælder at socialisere. De kaldte dig borgmesteren, da du gik i de yngste klasser, fordi du var så god til at få alle med. Du dansede på juniorholdet i de ældste klasser i skolen, og du gik på college i 4 år og gjorde et blivende indtryk på alle, du mødte.

Kan du huske alt det, de sagde, du ikke kunne. Du ville aldrig kunne køre på to-hjulet cykel eller dyrke sport. Du kan aldrig komme på college. Og du ville i hvert fald aldrig blive gift. Men.. se dig bare nu.

Det sødeste menneske jeg kender

Du er det sødeste menneske, jeg kender. Et menneske, der er i stand til at leve et liv fyldt med empati og sympati, helt uden bagtanker eller bedrag, er et menneske, vi alle sammen ønsker at kende. Du er lykkedes, på grund af den person, du er.

Jeg vil gerne sige til dig, at du skal give din forlovede, Bryan, hele dit hjerte, men det ville bare være at sige den indlysende. Jeg vil gerne sige til dig, at du skal være sød og rar mod ham. Men det er du allerede overfor alle, du kender. Jeg vil ønske dig et liv fyldt med venskab og respekt, men I to har allerede været sammen i 10 år, og venskab og respekt er allerede åbenbart.

For 10 år siden, da en ung mand kom op til vores dør i et flot jakkesæt og sagde: ”Jeg er kommet, for at følge Deres datter til gammel elev-fest”, forsvandt al den frygt, jeg havde haft for, at dit liv ikke ville blive helt og fuldt.

I dag skal du og Ryan begynde en helt anden tur sammen. Det er en ny udfordring, men du ser den ikke, som mere skræmmende, end alle andre gør. Når man tænker på, hvem du er, kunne det godt være, du er endnu mindre bekymret. Du bliver nemt lykkelig. Og du har nemt ved at gøre andre lykkelige.

LÆS OGSÅ: Havde opgivet livet. Kærligheden helbredte ham

Nu kan jeg se dig. Forberedelserne er overstået døren går op. Min lille pige, klædt helt i hvidt, på vej over tærsklen til endnu en besejret drøm. Jeg er åndeløs og helt fixeret, opslugt af dette øjeblik. ”Du er smuk”, er det bedste, jeg kan sige.

Jillian takker mig. “Jeg vil altid være din lille pige”. Det var, hvad hun svarede lige da.

-Ja. Det vil du. Jeg skal nok klare den. Men nu må vi afsted, siger jeg.

Vi skal gå op ad gulvet sammen.”

Vil hjælpe andre

Paul Daugherty offentliggjorde sit brev, fordi han ønsker, at hjælpe andre mennesker med at se Downs syndrom på en ny måde.

-De der har taget sig tid til at SE på Jillian, i stedet for bage at KIGGE på hende, har haft stor glæde af at kende hende, og er blevet belønnet med en ven for livet, siger Paul Daugehrty til ABC News.

Paul Daugherty arbejder som sportojournalist i USA, og bor sammen med sin kone, Kerry, i Cincinnati.

LÆS OGSÅ: Efterlader trillinger på hospitalet

Han har tidligere udgivet en bog om livet sammen med Jillian, ”Uncomplicated Life”, hedder den. Du kan læse mere om bogen, Paul og Jillian på hans hjemmeside.

Brevet er gengivet efter venlig aftale med Paul Daugherty.

Sponsoreret indhold