Det gode liv

Flemming Jensen fejrer jul med sit livs Birte: Vi to holder sammen

9. december 2015 af Kristian Bo Eriksen. Foto: Steen Wrem og DR
Han er hele Danmarks Lunte. Den hyggelige nisse fra Nissebanden, der på tv kæmper for julestemningen. Privat elsker han jul, men det kan være svært at samle den store familie. I år bliver julen af den stille slags. Lunte – alias Flemming Jensen – juler først og fremmest med sin kone, Birte.

- Det var kærlighed ved første blik, siger Flemming Jensen om dengang, han mødte sin kone, Birte.

Han var til optagelser i Asa-studierne og sad og ventede på at blive sminket, da sminkøren, eller makeupartisten, som det vist hedder i dag, kom op ad trappen til det rum, Flemming sad i. Det var Birte.

– Jeg vidste lige med det samme, at hende skulle det være, siger Flemming Jensen.

LÆS OGSÅ: Jeg skal se min datter igen

Var allerede gift

Men det var ikke så ligetil. Flemming var både gift og havde børn, og det gjorde det selvsagt noget sværere. Og der kom i første omgang ikke noget ud af det. Men kort efter startede optagelserne til tv-serien Mor er major, hvor Birte igen skulle sminke skuespillerne. Blandt dem Flemming Jensen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Serien blev ikke nogen succes. Men for mig blev det starten på et nyt liv. Jeg fik flere venner, som jeg stadig ser den dag i dag, og så mødte jeg for alvor Birte.

– Det var også en smertefuld tid. For det er smertefuldt at blive skilt. Især når der er børn involveret. Jeg tror, kræfterne kommer fra forelskelsen, siger Flemming Jensen.

– Det hele gik forbavsende hurtigt. Vi blev gift lynhurtigt. Simpelthen fordi vi gerne ville.

LÆS OGSÅ: Det sidste brev fra min datter

Sammen i 28 år

I dag er det 28 år siden, Flemming, 67, og Birte, 71, blev gift:

– Jeg regner med, at det holder, siger Flemming Jensen.

Ægteskabet betød også, at julen blev helt anderledes. Flemming og Birte havde seks børn tilsammen, da de blev gift, og det var nu, puslespillet skulle lægges for at få det hele til at gå op, når der skulle spises and og uddeles gaver.

– Det betød meget for min ekskone at have børnene juleaften. Så i mange år var de hos os lillejuleaften, hvor vi holdt helt traditionel jul.

– Det var nok os, der trak det længste strå. For efter at have holdt jul hos os skulle børnene det hele igennem en gang til næste dag. Mon ikke de var lidt trætte?

LÆS OGSÅ: 2-årig voldtaget og myrdet af stedmor

Juler i hele december

I dag er julen helt anderledes. Børnene er blevet store. De har selv stiftet familier, og i dag har Flemming ti børnebørn.

Men jules, det skal der. I stedet for at samle hele flokken til en stor lillejuleaften er julen spredt ud over hele december.

– Alle weekender frem mod jul er inddraget, så alle kan komme forbi. Selve juleaften bliver kun med få, siger Flemming Jensen.

For ham og Birte har det altid været vigtigt, at julen skulle være hyggelig og uden stress. Der bliver kun delt få gaver ud. De voksne holder sig tilbage, og selv om der nogle gange har været så mange til stede, at der skulle steges tre-fire ænder og to flæskestege, har det altid foregået stille og roligt.

– Vi har godt nok været mange om bordet. Men så har de jo også altid været mange til at hjælpe.

En tradition har Flemming bygget op de senere år. Hver december tager han og hans tre sønner på frokostrestaurant i byen og spiser en god julefrokost.

– Så plejer vi at ende her hos os, hvor whiskyen står.

LÆS OGSÅ: Jeg vil opfylde min mors ønske

Rollen som bedstefar

Flemming Jensen nyder også at spille sin seneste rolle i familien.

– Jeg kan rigtig godt lide at være bedstefar. Det er nogle vidunderlige børnebørn. Jeg prøver at følge med så meget som muligt i deres liv, men det kan være svært. Især fordi nogle af dem bor i Jylland.

– Jeg er godt nok ofte i Jylland i forbindelse med arbejde, men arbejdet er som regel om aftenen, mens børnebørnene er optaget i løbet af dagen, siger Flemming Jensen.

Nissebanden blev sendt for første gang i 1984. Her spillede Flemming Jensen nissen Lunte. I år vises den på Ramasjang.

Sponsoreret indhold