Det gode liv

Forelskede sig i en 35 år ældre mand

30. januar 2018 af Bubber, bearbejdelse: Karin Heurlin, Foto: Morten Mejnecke
Det var kærlighed ved allerførste blik, da 16-årige Shari fik øje på 51-årige Leroy på en karaokebar i København. I hans øjne var hun dog bare et barn, men hun gav ikke op, selv om det krævede flere års tålmodig venten – og selv om han undervejs forlovede sig med en anden. Bubber har mødt parret, som aldrig lyttede til dem, der sagde, at deres kærlighed var vanvittig og ikke ville holde.

Shari var 16 år den aften, hun gik ind for at låne toilettet på en karaokebar i København. 

Hun nåede kun til midten af lokalet. Så stoppede hun. Hun havde nemlig fået øje på sangeren oppe på scenen, og fra da af var hendes liv ikke mere det samme. Godt nok anede hun ikke, hvad manden hed. Eller at han faktisk var 51 år. Og hun forestillede sig slet ikke, hvor mange år hun skulle komme til at vente på ham, eller hvor mange sider hun ville skrive om ham i sin dagbog, før han endelig begyndte at se på hende som andet end et barn. Shari var bare fuldstændig solgt til hans stemme og hans lange, krøllede hår.

Læs også: Kærlighed har ingen alder

Ud af kurs

Jeg har besøgt et helt almindeligt dansk højhus med en helt almindelig elevator, som nogen gange virker. Det gjorde den, da jeg trykkede mig op til anden sal og bankede på døren til en treværelses lejlighed. Da jeg skulle ned igen et par timer efter, måtte jeg tage til takke med trappen. 

Men det gjorde ikke noget, for i mellemtiden havde jeg fået en helt fantastisk og meget usædvanlig kærlighedshistorie. En kærlighedshistorie om to mennesker, som er født i hver sin del af verden med tre årtiers mellemrum. En kærlighedshistorie, som er den lykkelige kulmination på to hårde liv.

Det var Leroy Collins, der stod oppe på scenen og sang karaoke den aften. At han lige netop da skulle stå på den scene i kolde Danmark, er historien om, hvor meget der kan ske, når livet ikke går som planlagt.

Leroy er født og opvokset i Caribien. Han nåede både at komme i gang med en sangkarriere på de lokale musiksteder og at blive far til fire børn, inden han påmønstrede et græsk fragtskib som mekaniker i 1970. Skibet var på vej til Østtyskland, da det kom ind i et uvejr og gik på grund ved Bornholm, hvor besætningen måtte tilbringe en måned.

Grundstødningen kom ikke bare til at ændre kursen for resten af Leroys liv. Det kom også til at ændre hverdagen for en hel del bornholmske kvinder. I hvert fald for en stund. 

Mange fordomme

Leroy udnyttede nemlig tiden på at optræde, og den sorte sanger var noget af et trækplaster på Bornholm dengang.

– Der var helt fyldt, når jeg optrådte. Folk skulle se den sorte mand. Det var sjovt, og jeg nåede nok at være sammen med 60 bornholmske piger, siger Leroy med et smil, der får mig til at tro på, at de 60 bornholmske piger ikke er det rene blær.

Leroy kunne altid trække publikum til. Også da han fik arbejde på karaokebaren i København, hvor Shari i 1997 tilfældigvis så ham for første gang.

Læs mere: Kærligheden reddede mit liv

Aften efter aften

Efter den aften kom hun hver eneste weekend både fredag og lørdag. Så sad hun der og drak sin cola og stirrede på Leroy, indtil stedet lukkede, og hun som den sidste gik hjem. Synge selv skulle hun ikke nyde noget af.

– Jeg er fuldstændig tonedøv og kan slet ikke synge, forklarer Shari, som også skyndte sig at ryste på hovedet, den aften Leroy gik rundt til gæsterne og opfordrede dem til at overtage mikrofonen på scenen.

– Jeg kan ikke læse sangteksten. Mine øjne er lidt dårlige, løj hun for at slippe, hvorefter Leroy tilbød hende at låne hans briller. 

Længere var den samtale ikke. Og det blev den eneste samtale mellem dem i mere end to år. 

Alligevel blev Shari siddende aften efter aften, og når hun kom hjem, skrev hun om Leroy i sin dagbog. Eller om ”Roy”, som var den eneste del af hans navn, hun havde fået fat i.

Leroy kunne selvfølgelig ikke undgå at bemærke, at der hver aften sad en ung pige og fulgte ham med sine store, brune øjne. Men da det gik op for ham, at hun kun var 16 år, slog han det øjeblikkeligt hen.

– Hun var jo bare et barn, som han siger. 

Undervejs blev han forlovet med en anden kvinde, og når hun kom ind på karaokebaren, var Shari næsten ved at miste modet.

– Hun var lyshåret, høj, tynd og kunne danse. Når jeg kiggede på mig selv og på hende, tænkte jeg, at han aldrig ville forlade hende for mig. Hun havde garanteret også en god uddannelse, og det havde jeg jo slet ikke. Men jeg var alligevel så forelsket, at det ikke kunne stoppe mig.

Da Shari fyldte 18 år, skulle hendes fødselsdag ikke overraskende holdes på Leroys karaokebar. 

Det krøllede tøj

Det var en stor dag. Nu var hun endelig voksen og kunne vende ryggen til en barndom, som havde været alt andet end let. 

Shari havde allerede mistet sin mor i en trafikulykke, da hun kun var en baby på 4 måneder, og opvæksten hos hendes far havde været så kompliceret, at hun tidligt var flyttet på ungdomspension. 

Det var et fint sted at bo. Men da hun gjorde sig klar til sin 18-års fødselsdag, kunne hun nu godt have ønsket sig, at hun havde haft et strygejern med hjemmefra.

– Mit tøj var bare så krøllet, men jeg tænkte, at det lagde Leroy nok ikke mærke til.

Det gjorde Leroy. Faktisk har han siden skrevet en hel sang om pigen i det krøllede tøj.

På Sharis 18-års fødselsdag fik han nemlig for første gang for alvor øjnene op for hende. 

Det kan godt være, at hans blik den aften begyndte ved hendes bagdel, mens hun købte en cola i baren. Men han kunne hurtigt se, at der var noget særligt ved hende. Både udenpå og indeni. Og nu var hun jo heller ikke et barn mere.

Aldersforskellen

Charme og frækhed har Leroy aldrig manglet. Men langvarige og stabile parforhold har han ikke ligefrem kunnet prale med, ligesom han aldrig har været en fast del af sine børns hverdag. 

Da han mødte Shari, frygtede han også, at det ville blive et af de hurtige bekendtskaber. Især når hun fandt ud af, hvor gammel han var. Så for at spille med åbne kort stak han hende en lille seddel, da de havde været sammen en uge.

”Jeg er 53 år,” stod der på sedlen.

Shari måtte lige læse tallet et par gange. Så foldede hun sedlen pænt sammen. Nu havde hun et minde om den første tid med sit livs kærlighed. 

Aktiv far

Aldersforskellen betød ikke noget for hendes følelser, og det gjorde kommentarerne fra familie og venner heller ikke, når de sagde ”Du er sindssyg”, ”Det er jo vanvittigt” eller ”Det holder jo ikke.”

I dag har parret været sammen i 18 år. I den tid har de aldrig haft et eneste skænderi, de har aldrig kaldt hinanden nedsættende navne, og de er aldrig blevet trætte af hinanden. Deres forhold blev kun stærkere, da de for snart fem år siden blev forældre til Antonio, som har arvet sin fars charme og krøller. 

Far og søn tilbringer da også rigtig megen tid sammen. For Leroy er det nemlig slut med at skynde sig videre mod nye eventyr, som han ellers har gjort det meste af sit liv. 

Da han som 66-årig blev far til Antonio, tog han ansvaret på sig, og han har skiftet bleer og givet sutteflaske som aldrig før. 

Imens har Shari kigget lige så forelsket på ham, som da han stod der på scenen og sang karaoke, og hendes telefon er også fyldt med videoer, hvor Leroy tumler rundt med sønnen. For selv om Leroy er både bedstefar og også oldefar, har han stadig energi som en førstegangsfar i midten af 20’erne.

Masser af energi

Energien på en scene fejler heller ikke noget. Leroy synger stadig og har netop været i England, hvor han er gået videre til anden runde i talentshowet ”Britain’s Got Talent”. Men nu kommer han altid tilbage til den samme kvinde.

– Hvad er der så særligt ved Shari?

– Jeg har aldrig mødt en pige som hende. Hun er så kærlig, opmærksom og giver alt, hvad hun har, til andre. Der er da heller ikke ret mange mennesker, der venter på en i over to år. Så jeg ville da være godt dum, hvis jeg ikke holdt fast.

Det har Leroy garanteret ret i, for når jeg ser ham og Shari sammen i deres lejlighed her på 2. sal, kan jeg godt forstå, han bliver lige, hvor han er. 

De to har en fantastisk kærlighedshistorie, og de fortæller den med så mange grin undervejs, at jeg helt glemmer den aldersforskel, som ellers fik deres omgivelser til at ryste opgivende på hovedet

Sponsoreret indhold