Det gode liv

Friede under hovedretten

12. april 2012 af Carsten Holst
Christian vidste, at kæresten Camilla gerne ville giftes. Kort før parrets søn skulle døbes, spurgte hun endnu en gang, om ikke snart tiden var inde til bryllup. Da var Christian allerede i fuld gang med sit romantiske projekt. Mens stegen og sovsen blev kold under middagen, faldt Christian på knæ og friede.
Foto: Jørgen Ploug
Foto: Jørgen Ploug

Christian Otte var et dirrende nervevrag, da han under middagen efter sønnen Caspers barnedåb søndag den 28. august i fjor rejste sig og slog på glasset. Midt under hovedretten besluttede Christian at få sin debut som taler.

Hakkende, svedende og på rystende ben holdt Christian noget, der kunne minde om en "tak for i dag-tale". Kæresten, Camilla Bundgaard, og de omkring 20 familiemedlemmer kikkede forbløffet på hinanden, da den 26-årige kleinsmed takkede gæsterne, fordi de var kommet.

Det kunne næsten lyde som om, at nu måtte de godt lette bagdelene og tage hjem. Men så skiftede talen karakter, alt imens stegen og sovsen til anden ombæring blev kold. Med tårer i øjnene og dirrende stemme fortalte Christian Camilla, hvor højt han elsker hende.

Ikke et øje var tørt i stuen hos Camillas far og mor i Sønderborg, da Christian satte sig på knæ ved siden af kæresten, fiskede en ring frem fra lommen og spurgte: Vil du giftes med mig? Barnedåben i det sønderjyske var i løbet af få øjeblikke forvandlet til en forlovelsesfest.

Og midt i det hele sad Camilla med et smil på læberne og glædestårer i øjnene. Hendes drøm var gået i opfyldelse. Lørdag den 28. juli i år går Camilla op ad kirkegulvet i Ulkebøl Kirke for at blive viet til den mand, hun lærte at kende i januar 2009 via en datingside på internettet.

Siden er det gået stærkt. Kærligheden og forventningerne lyser ud af øjnene på det unge par fra Sønderborg, når de fortæller om brylluppet og den efterfølgende fest på Vollerup Kro. Siden Christian friede, har de hver måned lagt 8.000 kr. fra i budgettet for at få råd til at holde deres livs fest med venner og familie.

- Jeg har aldrig været så nervøs, som da jeg skulle fri til Camilla. Men bagefter føltes det rigtigt. Jeg vidste, hun ville sige ja, og at frieriet gerne måtte være romantisk. Jeg stammede og svedte og kan næsten ikke huske, hvad jeg sagde, men det var det hele værd, siger den vordende gom.

Som de fleste piger har sygeplejerske Camilla haft en drøm om at stå hvid brud ved et romantisk bryllup. Brudekjolen blev allerede købt et par måneder efter frieriet, og om ikke længe bliver invitationerne sendt ud.

Læs også om Amagermandens sidste offer: Nu har jeg magten

Far gemte ringen
Et par uger før datterens barnedåb havde Camilla over for Christian luftet ideen om, at et ægteskab nok ville være en udmærket løsning på deres to et halvt år lange forhold uden vielsesattest. Specielt efter sønnens fødsel den 10. juni i fjor ville Camilla gerne have papirerne i orden.

Men Christian sagde, at der både skulle være tid, overskud og penge til det. "Det kan man da altid finde", svarede Camilla dengang uden at vide, at hendes kommende gemal var i fuld gang med sit hemmelige frieriprojekt.

Christian har tit tænkt på, at Camilla skulle være hans lovformelige hustru, specielt efter Caspers fødsel. En dag tog han sig sammen og købte forlovelsesringen, gemte den under sædet i sin bil i tre dage, inden han anmodede Camillas far om datterens hånd. Det blev et ja, og uden at nogen andre i familien kendte til projektet, gemte den kommende svigerfar ringen i sit våbenskab indtil barnedåben.

Nu drømmer parret om en romantisk bryllupsrejse til De Dansk Vestindiske Øer. Og skulle det kun blive til en trøstepræmie på et rejsegavekort på 2.500 kr., giver det ikke skår i Camillas glæde.

- Det vigtigste for mig er, at jeg skal giftes med verdens mest vidunderlige mand, siger hun.

Sponsoreret indhold