Det gode liv

Galleri: Heste er Emilies ét og alt

8. august 2016 af Ole V. Hansen
Foto: Jeronimo Alba
Emilie elsker heste. Hun fylder først 20 år næste forår. Men Emilie Kaarsberg står allerede nu med ansvaret for stort set alt på ridecentret Finca Krimalina i Sydspanien.

Danske Emilie Kaarsberg er ikke nogen helt almindelig 19-årig. Siden foråret har hun haft titel af manager på ridecentret Finca Krimalina i Sydspanien. Emilie har ansvar for hestenes dagligdag, undervisning, ekskursioner for voksne på hesteryg, nyoprettet ponyskole, vedligeholdelse af stalde, udlejning af de 12 bokse samt indkøb af foder, økonomi og alt papirarbejdet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også den gribende historie om tre søstre fra Fyn, som fik to heste som "plejebørn" ved at klikke her.

Slået gul og blå

Uddannelse har hun ingen af. I hvert fald ikke officielt. Men Emilie har brækket håndledet. Hun har tilbragt et halvt døgn i en hospitalsseng uden at kunne mærke sine ben. Hun er blevet kastet af sadlen og landet på jorden med hesten over sig. Fået smadret skulderen, da hun blev slynget ind i et træhegn. Foruden de mere end et halvt hundrede gange, hun ”bare er faldet af” og har fået hudafskrabninger og slået sig blå og gul over hele kroppen. Mørbanket er hun hver gang kommet på benene igen.

Du kan også læse historien om jyske Trine, som redder heste, som andre har kasseret. Klik her for at læse artiklen.

Ejeren døde

– Bedre læretid kan man vel næppe få. Jeg var heller aldrig i tvivl om, at jeg skulle i sadlen igen. Eller været bange. Lidt nervøs, måske. Men bange – aldrig, siger Emilie, der blev tilbud at overtage ridecentret, der ligger ca. en halv times kørsel fra turistmagneten Fuengirola, da centrets grundlægger, den rideglade, danske komtesse Isabel Knuth-Winterfeldt, døde.

Du kan læse den rørende historie i Ude og Hjemme nr. 32. som kommer på gaden onsdag den 10. august 2016.

Herunder kan du se et galleri med skønne billeder af Emilie på ridecentret Finca Krimalina.

Heste er Emilies ét og alt

Sponsoreret indhold