Det gode liv

Giftede sig med sin mands bedste ven

21. oktober 2010 af Carsten Holst
Meningerne var delte, da Vibeke som nybagt mor og enke flyttede sammen med sin afdøde mands bedste ven, Jeppe. Nu har de to gjort al skepsis til skamme.

Mange var skeptiske. De sagde, at forholdet mellem enken og hendes afdøde mands bedste ven aldrig ville gå. Andre var en smule forargede, mens en helt tredje gruppe mente, at det var alle tiders. Alle følelser, fordomme og holdninger var i spil blandt indbyggerne i den lille by Roslev nær Skive, da Jeppe Holmbo, 26, i april 2005 flyttede sammen med Vibeke Frandsen, 27, og hendes dengang få måneder gamle søn, Jesper. Vibeke var ikke kun nybagt mor. Hun var også blevet enke blot fire måneder før, Jeppe flyttede ind hos hende.

Læs også: Reddet af kærlighed

Mange mente, at det var alt for tidligt for Vibeke at indlede et nyt forhold. Hun burde efter deres mening have taget sig mere tid til at bearbejde sin sorg alene og koncentrere sig om sin nyfødte søns ve og vel. Forargelse blandede sig med medfølelse i det lille samfund, hvor alle kender alle.
Vibekes mand, Jesper Søndergaard, mistede på meningsløs og tragisk vis livet ved en trafikulykke den 24. november 2004. Men sorgen ramte også Jeppe. Han og Jesper var verdens bedste venner.

Opkaldt efter sin far
Vibeke sugede til sig, når Jeppe fortalte, så hun engang kan fortælle sin lille søn om den far, som drengen aldrig nåede at være sammen med. Jeppe var med til at klippe navlestrengen, da Vibeke den 13. januar 2005 fødte sin søn, og Jeppe var med til at beslutte, at drengen selvfølgelig skulle hedde Jesper efter sin far.

Læs også: Malene Hasselblad: Forladt da jeg blev gravid

Inden Jespers død var Vibeke og Jeppe gode venner. I dag er de mand og kone. Parret blev gift den 14. juni 2008, og blot to måneder før var parret blevet forældre til lille Oskar.

- Jeg gør ikke forskel på Jesper og Oskar. De er begge mine drenge, og jeg vil gøre alt for, at Jesper med tiden får et godt og kærligt billede af sin biologiske far. Jesper ville være blevet en fantastisk far. Nu forsøger jeg efter bedste evne at udfylde rollen efter min bedste ven, siger Jeppe Holmbo.

Læs også på Q: Ekskæresten gravede 3 millioner ned i min have

Sponsoreret indhold