Det gode liv

Giver mors gave videre

14. september 2011 af Louise Søgaard
For Mette Blomsterberg er kager en kærlighedserklæring. Hun har selv fået masser af kærlighed i sin mors køkken, og efter sin mors død for nylig, giver hun gaven fra mor videre.
Foto: Steen Wrem
Foto: Steen Wrem

Siden Mette Blomsterberg var en lille pige, som knap kunne gå, har hun befundet sig i et køkken.

- Jeg kommer fra et hjem, hvor mad var vigtigt, og alt blev lavet fra bunden. Køkkenet var altid et rart sted at være. Min mor bagte, syltede og henkogte ting. Hun var økonoma, og hun lavede sine egne rødbeder, asier, nutella og marmelade.

Min far var VVS-mand, men han lavede også meget mad. Det var fx ham, som saltede sild, fortæller 41-årige Mette Blomsterberg, der selv er mor til Laura på 12 år og Maja på 8 år.

Hendes egne to piger får også ofte lov at hjælpe til i køkkenet og har gjort det, siden de var helt små. Så sad de med fødderne i håndvaskens kolde vand, mens de skrællede gulerødder, plaskede med fusserne og var tæt på deres forældre.

- Jeg synes ikke, at børn bare skal slippes fri i et køkken. De skal vejledes og guides. Vi har en tendens til at undervurdere børnenes evner, og ofte får børn ikke lov til at hjælpe deres forældre, fordi deres mor måske synes, at det går hurtigere at gøre tingene selv. Men vi skal huske på, at det er en investering. Hvis vi lader vores børn være med i køkkenarbejdet, mens de er små, så kommer der en dag, hvor vi rent faktisk får hjælp i køkkenet, forklarer Mette.

Imens øser hun langsomt og koncentreret en duftende hindbærsylt over de Gloria Victis-tærter, som netop er bagt i ovnene i hendes nye kageværksted i Espergærde. De skal ind i Mettes nyåbnede butik "Blomsterbergs" på Grønnegade i København.

Efter 16 år som forpagter af Glyptotekets café og et år med det populære tv-program: Det søde liv på DR1 havde Mette lyst til luftforandring. I dag er Glyptoteket i andre hænder.

Læs hele historien i Ude og Hjemme i denne uge!

Sponsoreret indhold